Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru – “(In) Snakes & Ladders (Stakes Don’t Matter)”

©️ CPU – Joost Van Hoey

The Guru Guru is een band die iedereen eigenlijk nu zou moeten kennen als corona er voor niets had tussen gezeten. De Limburgers stonden waarschijnlijk voor de twee belangrijkste zomers van hun nog prille carrière als band en dan komt er zo’n klein beestje het feestje verpesten. Deze noiserockers verdienen beter, zeker met een tweede plaat als Point Fingers. En de portie lawaai die ze combineren met een ongeziene tederheid laten ze vandaag weer terug horen.

“(In) Snakes & Ladders (Stakes Don’t Matter)” begint nogal donker, maar schakelt dan over naar een rustig en zelfs vrij poppy stuk met de zeer goede zang van Tom ‘The Bomb’ Adriaenssens die blijft verbazen bij deze rustige passages. Halverwege het nummer voel je de bui al hangen en even wordt er toch nog gas terug genomen. Maar na een tijdje weet de brulboei in mr. Adriaenssens zich niet meer in te tomen en het dak wordt systematisch gedemonteerd met een precisie die elk goed sloopbedrijf kan gebruiken.

Het evenwicht tussen dit fijn popdeuntje en de muzikale mokerslagen zijn gewoon prachtig. De lijn van de vorige plaat wordt doorgetrokken en wij zijn er in ieder geval enthousiast over. Op 25 juni komt er een volgende ep aan en deze zal it’s a (doggy dog) world & (live in antwerp) noemen en het zal vier nieuwe nummers (waaronder deze) en vier live nummers bevatten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (dag 3): Noise voor iedereen

De derde en laatste dag van het Ways Around Festival was opnieuw een groot succes. Ditmaal diende de museumzaal van de Botanique…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru - "Saint-Tropez"

Het Limburgse The Guru Guru bouwde sinds 2012 al aan een aardige CV met twee albums, P C H E W en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gilla Band – "Sports Day"

Dat Gilla Band (voorheen Girl Band) zich lastig laat vangen in genres, bewezen ze recentelijk nog op het in oktober uitgebrachte Most Normal….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.