Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz – “Woman”

© Nwaka Okparaeke

Als Little Simz spreekt, dan wordt er geluisterd. Voor persoonlijke en sociaalbewuste bangers moet je bij haar zijn. Exact een jaar nadat de Brits-Nigeriaanse hiphopartieste Simbi Akijawo haar lockdown-ep Drop 6 uitbracht, krijgen we nieuw materiaal van haar. Die ep was oerdegelijk, maar rook toch naar meer. Nieuwe muziek van Little Simz kan dus gewoon niet snel genoeg komen, al wordt het voor haar nieuwe album Sometimes I Might Be Introvert toch nog wachten tot 3 september. Om het ongeduld wat te temperen, krijgen we onze tweede single in twee weken tijd, “Woman”.

Na het spraakmakende en vooral theatrale “Introvert” van twee weken terug, zet Simz hier die lijn verder. De rijkgevulde en glorieuze achtergrond druipt van de soul, perfect aangevuld door de soepele en vloeiende flow van Simz, die toont dat ze persoonlijkheid en flair in overschot heeft. Samen met gaststem Cleo Sol, die we nog kennen van het fantastische “Selfish”, vindt Simz haar innerlijke godin. Simz heeft duidelijk haar zangmaatje gevonden, want de zijdezachte stem van Sol complementeert de hare op unieke wijze. Het klikt gewoon volledig tussen die twee. We maken hier simpelweg de ontbolstering van een echte ster mee, en Little Simz weet dat ook. Als met “Introvert” het visitekaartje nog niet overhandigd werd, wordt dat met “Woman” gewoon door je strot geduwd.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

163 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - NO THANK YOU (★★★★): Onvoorwaardelijk trouw aan zichzelf

Toen Little Simz vorig jaar een van de allerbeste platen van 2021 op ons afvuurde in de vorm van Sometimes I Might Be…
InstagramLiveRecensies

Little Simz @ Trix: De koningin op bezoek

Als er iemand is die in het afgelopen jaar bewezen heeft op een heel eenzame hoogte te staan, dan is dat Little…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.