banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz – “Introvert”

Little Simz keert vandaag na een klein jaar radiostilte terug naar de spotlights. De ‘Queen of Grime’ loste in 2019 het triomfantelijke Grey Area, waarmee ze haar status als polyvalente woordacrobaat alle eer aan deed.  De Britse met Nigeriaanse roots werkte in het verleden al samen met ronkende namen als Gorillaz, Khalid en alt-J waardoor ze ook buiten de hiphopwereld op veel aanzien kan rekenen. Dat Little Simz aan een nieuwe plaat werkte was al langer duidelijk, maar vandaag volgt eindelijk de officiële bekendmaking. Sometimes I Might Be Introvert verschijnt op 3 september en telt negentien nummers. Het karaktervolle “Introvert” is het eerste nummer dat we ervan te horen krijgen.

Little Simz lijkt met de jaren alleen maar beter te worden en dat bewijst ze met het zeer straffe “Introvert”. Het welgeteld zes minuten durende nummer is niets minder dan een muzikale epos waarmee ze een diepe indruk op haar luisteraars weet achter te laten. In het nummer heeft ze het over het leven van een zwarte vrouw en de dagelijkse strijd die dat met zich mee brengt. De emoties en de kracht die Simz in het nummer heeft weten te verwerken missen hun effect niet en geven “Introvert” veel puur- en tederheid. Het orkest en het koor voorzien het geheel van iets magisch en groots, waar je als luisteraar helemaal door in de ban wordt gehouden. Het is indrukwekkend en impressionant wat Little Simz en haar team op “Introvert” hebben neergepoot, een nummer dat zowel muzikaal als inhoudelijk als een huis staat!

Little Simz had deze zomer normaal gezien haar opwachting gemaakt op Couleur Café, maar het is nog onduidelijk of het Brusselse festival haar voor hun editie van 2022 heeft kunnen strikken. Sometimes I Might Be Introvert verschijnt op 3 september.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert (★★★★★): Een hoogvlieger bloeit helemaal open

Hiphop is al lang geen mannenwereld meer, dat betoogt Little Simz nog het meeste van al. De Brits-Nigeriaanse hiphopartieste stond al jaren op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz - "I Love You, I Hate You"

Als je nieuwe album 19 nummers zal tellen, dat kan je natuurlijk gul met singles strooien. Vandaar dus deze vierde single van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz - "Rollin Stone"

Als de nieuwe plaat van Little Simz nog niet bovenaan je lijstje stond van albums om dit jaar naar uit te kijken,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.