Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz – “Introvert”

Little Simz keert vandaag na een klein jaar radiostilte terug naar de spotlights. De ‘Queen of Grime’ loste in 2019 het triomfantelijke Grey Area, waarmee ze haar status als polyvalente woordacrobaat alle eer aan deed.  De Britse met Nigeriaanse roots werkte in het verleden al samen met ronkende namen als Gorillaz, Khalid en alt-J waardoor ze ook buiten de hiphopwereld op veel aanzien kan rekenen. Dat Little Simz aan een nieuwe plaat werkte was al langer duidelijk, maar vandaag volgt eindelijk de officiële bekendmaking. Sometimes I Might Be Introvert verschijnt op 3 september en telt negentien nummers. Het karaktervolle “Introvert” is het eerste nummer dat we ervan te horen krijgen.

Little Simz lijkt met de jaren alleen maar beter te worden en dat bewijst ze met het zeer straffe “Introvert”. Het welgeteld zes minuten durende nummer is niets minder dan een muzikale epos waarmee ze een diepe indruk op haar luisteraars weet achter te laten. In het nummer heeft ze het over het leven van een zwarte vrouw en de dagelijkse strijd die dat met zich mee brengt. De emoties en de kracht die Simz in het nummer heeft weten te verwerken missen hun effect niet en geven “Introvert” veel puur- en tederheid. Het orkest en het koor voorzien het geheel van iets magisch en groots, waar je als luisteraar helemaal door in de ban wordt gehouden. Het is indrukwekkend en impressionant wat Little Simz en haar team op “Introvert” hebben neergepoot, een nummer dat zowel muzikaal als inhoudelijk als een huis staat!

Little Simz had deze zomer normaal gezien haar opwachting gemaakt op Couleur Café, maar het is nog onduidelijk of het Brusselse festival haar voor hun editie van 2022 heeft kunnen strikken. Sometimes I Might Be Introvert verschijnt op 3 september.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Drop 7 (★★★½): Onverwachts, maar daarom niet minder welgekomen

De leukste dingen in het leven komen er als je ze niet verwacht, en al zeker als je ze van Little Simz…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Glints: 'Wat mij aantrekt in muziek, is de opportuniteit om jezelf heruit te vinden'

Glints is on a roll. Nadat Jan Maarschalk Lemmens vorige zomer op Rock Werchter 2022 het publiek terug deed kennismaken met zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.