Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse – “Poison the Well”

Het is alweer vier jaar geleden dat we nieuwe muziek kregen van Modest Mouse, toen in de vorm van Strangers to Ourselves. Die plaat kwam er acht jaar na hun vorige. Dit keer lijkt het alsof we niet zo lang zullen moeten wachten, want vandaag brengt de band een gloednieuw nummer uit. Het zat er dan ook wel al even aan te komen aangezien de band volop teasde op sociale media en een tour met The Black Keys aankondigde. “Poison the Well” heet de nieuwe single en je zal hem ook kunnen verkrijgen op Record Store Day. Het zal een driehoekige, groene plaat worden, een hebbedingetje.

Modest Mouse probeert je van bij het begin mee te nemen in zijn verhaal door groots uit te pakken en heel wat instrumenten samen te gooien. Na een twintigtal seconden komt hun herkenbare, iets hoekigere sound er gelukkig terug door, waardoor je meteen een vertrouwde band hebt met de song. De vocals van frontman Isaac Brock herken je uit duizenden, maar ook de aanstekelijke en punchy gitaren komen goed door. Het enige wat we over de single kunnen zeggen qua kritiek, is dat het veel te kort is. Voor je helemaal mee bent, is de song voorbij. Leuke terugkeer van de band, dat is zeker.

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
AlbumsRecensies

Modest Mouse - The Golden Casket (★★): Confetti strooien op de begrafenis

Lo-fi indie had ooit zijn koningen, die zonder twijfel luisterden naar de naam Modest Mouse. De eigenzinnige en quirky band creëerde met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "The Sun Hasn't Left"

Met een redelijk bang hartje kijken we naar wat Modest Mouse van plan is op hun aankomende album, The Golden Casket. Voorbije…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.