Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart – “Anders”

© CPU – Sven Michiels

De fans van Bazart zitten ondertussen al enige tijd te wachten op een nieuw album van de groep. Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons (die we nog steeds kennen als Warhola) scoorden sinds 2015 al een hoop Nederlandstalige hits en ondertussen is het Belgische trio niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziekscene van ons land. Sinds 2, het tweede album van Bazart, kregen we met “Denk Maar Niet Aan Morgen” en “Alles of Niets” al twee singles te horen van de volgende plaat Onderweg.

“Anders” begint met wat spannende geluiden en al gauw gaat de stem van Mathieu Terryn gepaard met een productie die doet denken aan Warhola, verrassing. Tijdens het refrein wordt het wat grootster en schakelt het over naar het Bazart-gevoel. Een vrouwelijke backing voegt wat meer diepgang toe aan het lied, maar naar het einde toe verdwijnt deze wat in de drukke muziek. “Want dit is anders, het voelt alsof ik hier al ben geweest, ik kan hier rijden met mijn ogen dicht” wordt er gezongen en we voorspellen nu al dat deze lijnen komende zomer uit volle borst zullen worden meegezongen op de zeldzame toegestane optredens. “Anders” is alweer een degelijke popsong die makkelijk meezingbaar is, het is dus wat we gewoon zijn van Bazart en helemaal niet zo anders.

Op 4 juni verschijnt de derde plaat Onderweg, en 19 november 2021 speelt de band in de Lotto Arena. Tickets en info hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

863 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop (dag 3): Goeie sfeer met goed weer

Een van de verborgen parels in de festivalcultuur is zeker Paaspop. Wanneer je de naam bij ons in België laat vallen, zal…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe namen voor Lokerse Feesten, Live is Live en Rock Zottegem!

Er verscheen deze ochtend heel wat festivalnieuws in Vlaanderen dus combineren we dat even in één artikel. Een paar dagen nadat Kings…
InstagramLiveRecensies

Bazart @ Lotto Arena: Nederlandstalig feest met gemiste kansen

Optredens in de Lotto Arena, het is sinds vorig jaar iets speciaals geworden. Bazart speelt deze week twee keer in de grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.