Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart – “Anders”

© CPU – Sven Michiels

De fans van Bazart zitten ondertussen al enige tijd te wachten op een nieuw album van de groep. Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons (die we nog steeds kennen als Warhola) scoorden sinds 2015 al een hoop Nederlandstalige hits en ondertussen is het Belgische trio niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziekscene van ons land. Sinds 2, het tweede album van Bazart, kregen we met “Denk Maar Niet Aan Morgen” en “Alles of Niets” al twee singles te horen van de volgende plaat Onderweg.

“Anders” begint met wat spannende geluiden en al gauw gaat de stem van Mathieu Terryn gepaard met een productie die doet denken aan Warhola, verrassing. Tijdens het refrein wordt het wat grootster en schakelt het over naar het Bazart-gevoel. Een vrouwelijke backing voegt wat meer diepgang toe aan het lied, maar naar het einde toe verdwijnt deze wat in de drukke muziek. “Want dit is anders, het voelt alsof ik hier al ben geweest, ik kan hier rijden met mijn ogen dicht” wordt er gezongen en we voorspellen nu al dat deze lijnen komende zomer uit volle borst zullen worden meegezongen op de zeldzame toegestane optredens. “Anders” is alweer een degelijke popsong die makkelijk meezingbaar is, het is dus wat we gewoon zijn van Bazart en helemaal niet zo anders.

Op 4 juni verschijnt de derde plaat Onderweg, en 19 november 2021 speelt de band in de Lotto Arena. Tickets en info hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

661 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Opti Rob - Ogen Spreken Compromis (★★★): Ongehoord ondergewaardeerd

Tremelo is niet de hoofdstad van de Vlaamse hiphopscene en Opti Rob is dan ook geen rapper die op alle radiozenders en…
AlbumsRecensies

Fisher Ice - Detachment (★★★½): De doos van Fisher

2020 was een rotjaar en we zullen het geweten hebben. Iedereen ging er anders mee om en voor de Antwerpse Robbe Hollanders…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opti Rob - "PHONY"

Vroeger omschreef Opti Rob zijn muziek als een mix van Zwangere Guy, Danny Brown en Open Mike Eagle, maar intussen valt de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.