Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart – “Anders”

© CPU – Sven Michiels

De fans van Bazart zitten ondertussen al enige tijd te wachten op een nieuw album van de groep. Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons (die we nog steeds kennen als Warhola) scoorden sinds 2015 al een hoop Nederlandstalige hits en ondertussen is het Belgische trio niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziekscene van ons land. Sinds 2, het tweede album van Bazart, kregen we met “Denk Maar Niet Aan Morgen” en “Alles of Niets” al twee singles te horen van de volgende plaat Onderweg.

“Anders” begint met wat spannende geluiden en al gauw gaat de stem van Mathieu Terryn gepaard met een productie die doet denken aan Warhola, verrassing. Tijdens het refrein wordt het wat grootster en schakelt het over naar het Bazart-gevoel. Een vrouwelijke backing voegt wat meer diepgang toe aan het lied, maar naar het einde toe verdwijnt deze wat in de drukke muziek. “Want dit is anders, het voelt alsof ik hier al ben geweest, ik kan hier rijden met mijn ogen dicht” wordt er gezongen en we voorspellen nu al dat deze lijnen komende zomer uit volle borst zullen worden meegezongen op de zeldzame toegestane optredens. “Anders” is alweer een degelijke popsong die makkelijk meezingbaar is, het is dus wat we gewoon zijn van Bazart en helemaal niet zo anders.

Op 4 juni verschijnt de derde plaat Onderweg, en 19 november 2021 speelt de band in de Lotto Arena. Tickets en info hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

738 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Bazart + Yong Yello @ Werchter Parklife: 'Fuck corona'

‘Ge hebt geen idee hoe blij we zijn. ‘t Is zo fucking lang geleden.’ En of we Mathieu Terryn gelijk moesten geven….
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bazart - Onderweg (★★★): Bazart, maar een tikkeltje anders

Zienderogen nam de populariteit van Bazart toe in 2015 na de release van hun tweede single, “Goud”. Het lied is intussen meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.