Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox – “Imagine Why”

© Julia Leiby

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan. Nu vrijdag voegen ze daar een ep aan toe, waarvan deze single slechts de eerste is. De vorige twee albums waren prima, maar klonken niet echt baanbrekend of origineel genoeg om een stempel te drukken op het reeds overbevolkte indierockgenre. “Imagine Why” vertoont amper stilistische veranderingen ten opzichte van de twee vorige albums, maar is wel een stap vooruit in zowel kwaliteit, als intensiteit.

“Imagine Why” komt vrij gezapig op gang met een vrij melancholisch klinkende gitaar en een heel lage baslijn. De song wordt echter hoe langer, hoe gelaagder en blijft gelukkig niet de hele tijd op hetzelfde concept uit de intro teren. Met het refrein komt dan ook de ware aard van de song naar boven. De poeslieve gitaren veranderen plotseling in een walm van dreunende, zware akkoorden, die echter te onderdrukt blijven door de lakse productiekwaliteit. Daardoor blijft hun brutale kracht wat verdoken achter het stemgeluid van frontman Theo Hartlett. De gitaren zijn wel degelijk hoorbaar, maar je kan amper onderscheiden hoe of wat ze spelen, wat op zich geen gigantisch probleem vormt. In de strofes klinken ze namelijk weer lekker helder en duidelijk en komen de instrumenten individueel beter tot hun recht. Algemeen weet het trio wel een kille, doch weemoedige sfeer op te wekken en ze stoppen er bovendien een flinke portie intensiteit in. Beter dan hun vorige werk is het alleszins.

More Than Anything komt vrijdag 7 mei uit.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Helvetia - "New Mess"

Helvetia is geen nieuwe band maar toch ontsnapte ze een beetje aan onze aandacht. De band heeft een duidelijke link met Built…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.