Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint – “Lilys”

© CPU – Joost Van Hoey

Na vijf jaar radiostilte is Warpaint terug van weggeweest. Hun nieuwe single “Lilys” is het eerste originele materiaal van het viertal sinds hun album Heads Up, waarmee de band een meer dansbare richting insloeg. De groepsleden hebben in tussentijd allesbehalve stilgezeten: gitariste Theresa Wayman bracht een soloalbum uit onder de naam TT en drumster Stella Mozgawa werkte samen met o.a. Josh Homme voor The Desert Sessions. Vorige maand bracht de band nog een cover uit van “Paralyzed” van Gang of Four. De leden vonden tijdens de pandemie de weg naar elkaar terug, met als resultaat het nummer “Lilys”.

Het viertal uit L.A. weet als geen ander hoe een dromerige en hypnotiserende sfeer neer te zetten. Op “Lilys” klinkt dit nog donkerder dan we van hen gewend zijn. De zwoele stem van Theresa Wayman zweeft bovenop de prominent aanwezige futuristische synths en diepe bas. De verschillende instrumenten vloeien mooi in elkaar over en creëren een meeslepend geheel, net alsof je één of andere rokerige club binnenstapt. Het nummer werd gecoproduceerd door Sam Petts-Davies, die eerder al samenwerkte met Radiohead en Frank Ocean. “Lilys” is te horen op de soundtrack van de HBO-serie Made for Love.  Een nieuw album is ook in de maak, al zal het naar verluidt tot de lente van 2022 duren voordat we deze mogen verwachten. Hun nieuwe single klinkt alvast veelbelovend en doet ons uitkijken naar meer!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzie Reid - "Warpaint"

Het gaat snel voor Lizzie Reid. Ze bracht pas vorig jaar haar allereerste ep Cubicle uit en inmiddels was ze al bij verschillende optredens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.