Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron – “I Lied” (feat. Allison Ponthier)

© Maxim Meyer-Horn

Recentelijk lieten we ons oog vallen op Allison Ponthier. ‘It took New York to make me a cowboy’ klonk het op debuutsingle “Cowboy” en al snel waren we verkocht. Nog geen twee maand later heeft Allison een nieuwe single voor ons klaar en deze keer is het eentje met Lord Huron. Die indiefolkband ken je misschien van “The Night We Met”, dat deel uitmaakte van de soundtrack van 13 Reasons Why. Binnenkort verschijnt het vierde album van de band en naast “Not Dead Yet” en “Mine Forever” zal “I Lied” ook deel uitmaken van Long Lost.

“I Lied” is een rustig indiefolknummertje en zal zo wel in de smaak vallen bij de Lord Huron-fans. Zachtjes kabbelt de muziek voort terwijl twee stemmen over de muziek glijden. Het geheel doet wat denken aan “The Night We Met” in de versie met Phoebe Bridgers en bevat dus ook wat dromerige elementen. In tegenstelling tot bij het duet met Phoebe voelt de aanwezigheid van Allison hier als crucialer aan doordat de zangeres het lied een tweede adem inblaast, waardoor het niet langzaamaan uitdooft. “I Lied” is een mooi liedje, maar er had net ietsje meer mogen gebeuren.

Long Lost verschijnt op 21 mei.

Lord Huron: Facebook / Instagram / Website

Allison Ponthier: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

773 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Amber Run - The Search (Act 1) (★★★): Zweverige melodieën en loepzuivere stemmen

Na anderhalf jaar stilte werden we in mei getrakteerd op een gloednieuw nummer van Amber Run, de door ons geliefde indieband uit…
AlbumsRecensies

Allison Ponthier - Faking My Own Death (★★★½): Achtervolgd door Texas

Na haar vlucht uit het conservatieve Texas kwam Allison Ponthier terecht in New York, waar ze helemaal overweldigd werd door de stad….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.