Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Allison Ponthier – “Cowboy”

Allison Ponthier, de naam klinkt als een Franse, zwoele en magische droom, maar in feite gaat het om een jonge muzikante die geboren en getogen is in Texas. In de conservatieve staat groeide een verlegen meisje op en later trok ze naar Brooklyn, op zoek naar andere leden van de LGBTQ+ gemeenschap. Helemaal alleen in New York en overdonderd door de stad vond Allison haar inspiratie, zowel op persoonlijk als muzikaal vlak.

‘It took New York to make me a cowboy’ klinkt het op de debuutsingle van Allison Ponthier. “Cowboy” mag dan wel iets weghebben van countrymuziek, maar verwacht je niet aan uptempo banjo’s en gitaren zoals Dolly Parton of Mumford & Sons dat doen. De Amerikaanse begint met slechts een piano en later valt een voltallige band in waardoor er een dromerig geheel ontstaat. Een zachte stem zingt over neonreclames en overtuigt zo langzaamaan. “Cowboy” is zoals wegzinken onder een warm dekentje; gezellig en zorgeloos.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Allison Ponthier - "Late Bloomer"

Het is nog maar van maart geleden dat Allison Ponthier haar debuutsingle uitbracht. “Cowboy” was slechts het begin van wat deze singer-songwriter…
AlbumsRecensies

Allison Ponthier - Faking My Own Death (★★★½): Achtervolgd door Texas

Na haar vlucht uit het conservatieve Texas kwam Allison Ponthier terecht in New York, waar ze helemaal overweldigd werd door de stad….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Allison Ponthier - "Hell Is a Crowded Room"

Er zijn van die artiesten die een eerste single uitbrengen en waarbij het daarna enorm lang wachten is op een volgende. Allison…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.