Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron – “Mine Forever”

Het was de voorbije drie jaar relatief stil rond de Amerikaanse indiefolkband Lord Huron, bekend van het dromerige “The Night We Met” van op hun tweede plaat Strange Trails uit 2015. Het nummer kwam de hitlijsten binnen dankzij de Netflix-serie 13 Reasons Why. Vorige maand werd die stilte doorbroken toen de groep in het kader van zijn vierdelige reeks livestreamshows genaamd Alive from Whispering Pines “Not Dead Yet” uitbracht. Nu komt daar na de aankondiging van hun vierde studioalbum Long Lost een tweede single bij, die al geteased werd in hun tweede show.

Hoewel de klank en de stemming van “Mine Forever” en “Not Dead Yet” opvallend verschillen van die van Strange Trails, lijkt het erop dat westerns ook als inspiratie gediend hebben voor Long Lost. “Mine Forever” heeft een hoog americana- en countrygehalte, zelfs zonder naar de muziekvideo te kijken. Het nummer opent met een prominente baslijn en een zacht geneurie, die later terugkomen in het opzwepende refrein. Toch is “Mine Forever” onmiskenbaar Lord Huron met zijn sfeervolle, nostalgische strofes over een verloren liefde. Alleen de outro van een fluisterende Française hadden ze achterwege mogen laten.

Long Lost verschijnt op 21 mei.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Amber Run - The Search (Act 1) (★★★): Zweverige melodieën en loepzuivere stemmen

Na anderhalf jaar stilte werden we in mei getrakteerd op een gloednieuw nummer van Amber Run, de door ons geliefde indieband uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron - "I Lied" (feat. Allison Ponthier)

Recentelijk lieten we ons oog vallen op Allison Ponthier. ‘It took New York to make me a cowboy’ klonk het op debuutsingle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.