Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron – “Mine Forever”

Het was de voorbije drie jaar relatief stil rond de Amerikaanse indiefolkband Lord Huron, bekend van het dromerige “The Night We Met” van op hun tweede plaat Strange Trails uit 2015. Het nummer kwam de hitlijsten binnen dankzij de Netflix-serie 13 Reasons Why. Vorige maand werd die stilte doorbroken toen de groep in het kader van zijn vierdelige reeks livestreamshows genaamd Alive from Whispering Pines “Not Dead Yet” uitbracht. Nu komt daar na de aankondiging van hun vierde studioalbum Long Lost een tweede single bij, die al geteased werd in hun tweede show.

Hoewel de klank en de stemming van “Mine Forever” en “Not Dead Yet” opvallend verschillen van die van Strange Trails, lijkt het erop dat westerns ook als inspiratie gediend hebben voor Long Lost. “Mine Forever” heeft een hoog americana- en countrygehalte, zelfs zonder naar de muziekvideo te kijken. Het nummer opent met een prominente baslijn en een zacht geneurie, die later terugkomen in het opzwepende refrein. Toch is “Mine Forever” onmiskenbaar Lord Huron met zijn sfeervolle, nostalgische strofes over een verloren liefde. Alleen de outro van een fluisterende Française hadden ze achterwege mogen laten.

Long Lost verschijnt op 21 mei.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron - "I Lied" (feat. Allison Ponthier)

Recentelijk lieten we ons oog vallen op Allison Ponthier. ‘It took New York to make me a cowboy’ klonk het op debuutsingle…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron - "Not Dead Yet"

Het is bijna drie jaar geleden dat we voor het laatst hoorden van de Amerikaanse indiefolk groep Lord Huron. In 2012 bracht…
LiveRecensies

Lord Huron @ Ancienne Belgique (AB): ‘The evening we met’

Toen het eerste seizoen van 13 Reasons Why op Netflix verscheen, had Lord Huron waarschijnlijk nooit gedacht dat dit hun carrière zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.