Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron – “Not Dead Yet”

© Maxim Meyer-Horn

Het is bijna drie jaar geleden dat we voor het laatst hoorden van de Amerikaanse indiefolk groep Lord Huron. In 2012 bracht de groep met Lonesome Dreams het debuutalbum uit waaruit de single “The Night We Met” komt, die al meer dan 680 miljoen keer werd beluisterd. Vorige maand begon de band met een reeks livestream optredens onder de naam Alive From The Whispering Pines, waarin ze met heel wat nieuw materiaal naar buiten kwamen. De nieuwe single, “Not Dead Yet”, delen ze naast de tweede aflevering van Alive From The Wispering Pines; waarvan er nog twee afleveringen worden uitgezonden op 18 maart 2021 en 15 april 2021.

Het nummer start met een elektrische gitaar, die het hele nummer door ietwat aanwezig blijft. Nadien bouwt het op met een akoestische gitaar, drumloops en zang. De tekst beschrijft iemand die geen weg meer weet met zijn leven en die het moeilijk heeft om met anderen te communiceren terwijl hij zichzelf aan het verliezen is. Hij blijft erop duiden dat het slecht met hem gaat, maar dat hij nog altijd leeft. Er zit een invloed van rock-‘n-roll in de single, maar het geeft je nog altijd de spirituele ervaring die Lord Huron vaak met zijn nummers brengt. Dat Lord Huron meer is dan de hit, blijkt nog maar eens.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

José González - Local Valley (★★★½): Oud vertrouwd en experimenteel nieuw

José González debuteerde in 2003 met het album Veneer, en scoorde meteen een hit met “Heartbeats”. In een mum van tijd veroverde…
AlbumsRecensies

Amber Run - The Search (Act 1) (★★★): Zweverige melodieën en loepzuivere stemmen

Na anderhalf jaar stilte werden we in mei getrakteerd op een gloednieuw nummer van Amber Run, de door ons geliefde indieband uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie - "Stranger In My Skin"

Romanie kan terugkijken op twee turbulente jaren. Niet alleen maakte de Belgische singer-songwriter een debuutep, ze verhuisde ook naar het zonnige Melbourne….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.