Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron – “Not Dead Yet”

© Maxim Meyer-Horn

Het is bijna drie jaar geleden dat we voor het laatst hoorden van de Amerikaanse indiefolk groep Lord Huron. In 2012 bracht de groep met Lonesome Dreams het debuutalbum uit waaruit de single “The Night We Met” komt, die al meer dan 680 miljoen keer werd beluisterd. Vorige maand begon de band met een reeks livestream optredens onder de naam Alive From The Whispering Pines, waarin ze met heel wat nieuw materiaal naar buiten kwamen. De nieuwe single, “Not Dead Yet”, delen ze naast de tweede aflevering van Alive From The Wispering Pines; waarvan er nog twee afleveringen worden uitgezonden op 18 maart 2021 en 15 april 2021.

Het nummer start met een elektrische gitaar, die het hele nummer door ietwat aanwezig blijft. Nadien bouwt het op met een akoestische gitaar, drumloops en zang. De tekst beschrijft iemand die geen weg meer weet met zijn leven en die het moeilijk heeft om met anderen te communiceren terwijl hij zichzelf aan het verliezen is. Hij blijft erop duiden dat het slecht met hem gaat, maar dat hij nog altijd leeft. Er zit een invloed van rock-‘n-roll in de single, maar het geeft je nog altijd de spirituele ervaring die Lord Huron vaak met zijn nummers brengt. Dat Lord Huron meer is dan de hit, blijkt nog maar eens.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Mountain Goats - Bleed Out (★★★½): Nerdy liefdesbrief aan oude actiefilms

De Amerikaanse indiefolkband The Mountain Goats gaat nu al bijna drie decennia lang mee en brengt quasi jaarlijks een album uit zonder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Jesus – “Ocean” (feat. Tomberlin)

De laatste keer dat we van Young Jesus hoorden, was toen ze hun ep Love For A New Century uitbrachten in mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.