Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron – “Not Dead Yet”

© Maxim Meyer-Horn

Het is bijna drie jaar geleden dat we voor het laatst hoorden van de Amerikaanse indiefolk groep Lord Huron. In 2012 bracht de groep met Lonesome Dreams het debuutalbum uit waaruit de single “The Night We Met” komt, die al meer dan 680 miljoen keer werd beluisterd. Vorige maand begon de band met een reeks livestream optredens onder de naam Alive From The Whispering Pines, waarin ze met heel wat nieuw materiaal naar buiten kwamen. De nieuwe single, “Not Dead Yet”, delen ze naast de tweede aflevering van Alive From The Wispering Pines; waarvan er nog twee afleveringen worden uitgezonden op 18 maart 2021 en 15 april 2021.

Het nummer start met een elektrische gitaar, die het hele nummer door ietwat aanwezig blijft. Nadien bouwt het op met een akoestische gitaar, drumloops en zang. De tekst beschrijft iemand die geen weg meer weet met zijn leven en die het moeilijk heeft om met anderen te communiceren terwijl hij zichzelf aan het verliezen is. Hij blijft erop duiden dat het slecht met hem gaat, maar dat hij nog altijd leeft. Er zit een invloed van rock-‘n-roll in de single, maar het geeft je nog altijd de spirituele ervaring die Lord Huron vaak met zijn nummers brengt. Dat Lord Huron meer is dan de hit, blijkt nog maar eens.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron - "I Lied" (feat. Allison Ponthier)

Recentelijk lieten we ons oog vallen op Allison Ponthier. ‘It took New York to make me a cowboy’ klonk het op debuutsingle…
AlbumsRecensies

Ryley Walker - Course In Fable (★★★★): Een indrukwekkende ontdekkingstocht

Fans van de uit Chicago afkomstige dertiger Ryley Walker kunnen rekenen op een stabiele output van hun favoriete artiest. Met de regelmaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron – “Mine Forever”

Het was de voorbije drie jaar relatief stil rond de Amerikaanse indiefolkband Lord Huron, bekend van het dromerige “The Night We Met”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.