Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flotsam & Jetsam – “Blood In The Water”

Wanneer nog veel van onze lezers in de pampers zaten, was Flotsam & Jetsam bezig om een indrukwekkend debuut te schrijven. We spreken het jaar 1986 en de plaat Doomsday For The Deceiver is nog steeds een referentie in de thrashmetal. Met een toekomstige bekende bassist in de gelederen wist deze band toen niet wat er hen te wachten stond. Jason Newsted werd gevraagd door Metallica om de pas overleden Cliff Burton te vervangen. Na nog vele ledenwissels is zanger Eric “A.K.” Knutson de enige constante factor gebleven.

Vandaag zijn we een dikke 35 jaar later en niemand moet deze band leren hoe ze een goed en stevig thrashnummer moet maken. “Blood In The Water” begint met een trage gitaar en wat spierballengerol op de drums. Daarna komt het nummer op tempo, maar ondertussen is deze band zo slim geworden om er enkele midtempo stukken tussen te zetten. Het merendeel van de single is nog wel een hoog tempo en de typische stem van Knutson geeft de band een extra dimensie en herkenning. Een gitaarsolo, waarvan onze vingers in gedachte al krampen krijgen, die krijgen we er natuurlijk ook bij.

Flotsam & Jetsam weet nog steeds hoe ze ons blij kunnen maken met hun typische sound, die vooral door de vocale bijdrage zeer herkenbaar blijft. Oud worden deze heren op plaat niet, en een nieuwe plaat kunnen we verwachten op 4 juni en die zal Blood In The Water heten.

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylosis - "I Sever"

Na het overlijden van Architects gitarist Tom Searle vulde zijn goede vriend Josh Middleton tijdelijk in om uiteindelijk ook officieel deel te…
AlbumsRecensies

Hope Erodes - Rainwalker (★★★½): Kwaliteitsinjectie die nieuwe fans gaat aanspreken

Wat moet je doen als je wil gaan zwemmen, maar het zwembad overbevolkt is? Spring je erin, of ga je op zoek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.