Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Evil Invaders – “In Deepest Black”

© CPU – Jonas Demeulemeester

De tijd vliegt. Het moment dat de Noord-Limburgse speedmetalband Evil Invaders goud haalde op de Limbomania in de Muziekodroom ligt intussen bijna tien jaar achter ons. Van die toenmalige line-up blijft er tegenwoordig weinig over, maar dat maakt ons niet minder nostalgisch. Enige constante Johannes “Joe” Van Audenhove (zang/gitaar) en Senne Jacobs (drums) lonkten naar het buitenland. Daarvoor namen ze de Duitser Max Mayhem (leadgitaar) en bassist Joeri Van de Schoot (ex-Prematory) op in de gelederen. Getekend bij het Oostenrijks metallabel Napalm Records releasete Evil Invaders het debuut Pulses Of Pleasure (2015) en Feed Me Violence (2017). Vanaf dan stapelden de internationale tournees zich op. Doorheen de jaren zagen we de groep hier spelen op Graspop, Rock Herk, Pukkelpop, Lokerse Feesten en afgelopen zomer op Alcatraz. Na al dat intensief tourgebeuren is het moment aangebroken om verse muziek op ons los te laten.

Conform aan de huidige tijdsgeest is “In Deepest Black” een emotioneel gitzwart nummer. De vingervlugge riffs maken nu baan voor melodieuze stukken die we eerder hoorden bij de Iron Maidens van deze wereld. Die gelijkenis is echter een mes dat snijdt langs twee kanten. Enerzijds is Evil Invaders er wonderwel in geslaagd om een ‘epische’ track uit te brengen, anderzijds blijft heavy metal te fel hangen aan vaste standaarden. Daarmee willen we niet insinueren dat Evil Invaders een goedkope recyclagefabriek is. Met singles als “In Deepest Black” gaat de band gegarandeerd festival- en clubpodia weten inpakken. Zolang de groep zijn liveshows boeiend weet te houden, zijn we ervan overtuigd dat Evil Invaders nog lang niet uitgezongen is. Dat dankzij Napalm Records Shattering Reflection een wereldwijde releasedatum heeft, bewijst dat het geheel iets om naar uit te kijken wordt.

Shattering Reflection komt uit op 1 april. ’s Anderendaags gaat de Belgische albumreleaseshow door in de grote zaal van Trix. Het voorprogramma is de deathrashmetalband Schizophrenia.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in…
FeaturesFestivalnieuws

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2022: Van oude krakers naar jonge smakers

Na Core en Unwind Festival maakt België zich klaar voor een fantastische festivalzomer. Voor het stevigere werk zakken we deze week voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bury Tomorrow – “LIFE (Paradise Denied)”

Al sinds 2006 zijn de heren van Bury Tomorrow een van de meest ambitieuze metalcorebands in het genre. Met tweejaarlijkse albumreleases en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.