Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DEAFDEAFDEAF – “Odes”

DEAFDEAFDEAF is een relatief jonge groep uit Manchester en brengt ons onvervalste postpunk. We horen jullie al denken: ‘Weer postpunk uit Engeland?’ Het is zo’n overvloed aan uitstekende bands geworden dat het als muziekliefhebber wel zeer moeilijk is geworden om het kaf van het koren te scheiden. Toch blijken er dan zo nu en dan nog eens pareltjes te zijn die onder de radar blijven wegens te jong of wegens die vele bomen in een donker bos. Laten we het bij deze vooral op hun jeugdig bestaan houden.

“Odes” is donker en geen licht verteerbare kost. De zanger klinkt op een heel Engelse manier erg goed passend bij dit nummer. De gitaren wisselen elkaar voortdurend af met het betere plukwerk en de ritmesectie is vrij kaal wat perfect bij deze soort muziek past. Wanneer DEAFDEAFDEAF zich dan tijdens het refrein toch eens laat gaan, sluiten de gitaren zich deels aan bij de ritmesectie en dan klinkt plots alles veel minder zwaar en harmonieuzer zonder aan diepte te verliezen. Naar het einde van het nummer worden alle troeven nog eens op tafel gegooid door nog wat extra stevig er in te vliegen.

De hoofdbrok blijft zwartgalligheid, maar de ondertoon van dit nummer is wondermooi. Wij voorspellen DEAFDEAFDEAF een mooie toekomst en hopelijk zal de meerwaardeluisteraar moeite doen om deze prachtige boom te ontdekken in het dichtbevolkte bos.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan – “Orwell's Idyllic Future”

Tegenwoordig kan je vaak door het immer groter wordende aanbod aan kleine postpunkbands door de bomen het bos niet meer zien. Logischerwijs…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roza Parks - "Portrait of a Dancer"

Postpunk of new wave? Sommige donkere postpunk leunt er dichtbij, maar eigenlijk is Roza Parks allesbehalve op zoek naar een hokje. Wel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Folly Group - "Sand Fight"

We zeggen het al zo vaak, maar postpunk is aan een serieuze opmars bezig. Elke week is er wel een nieuwe Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.