Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Astronaute – “Twist”

Astronaute is een van de vele verborgen parels die de Belgische muziek rijk is. Het duo bestaande uit Myrthe Luyten en Bert Hornikx bracht een dikke twee jaar geleden Circle uit, een album met warme indiefolk met een eigen karakter. De plaat viel in al zijn subtiliteit op met goed geschreven songs en verrassende instrumentatie. Van sterke nummers wordt vaak gezegd dat ze overeind blijven in een akoestische setting en laat dat nu net de insteek zijn van Recircle, een ep met nieuwe versies van een selectie nummers uit de plaat. Op die versies is het nog wachten tot juni, maar ondertussen krijgen we wel een andere single te horen die ook op de release zal staan.

“Twist” is wederom een intiem nummer, een lied met onmiskenbare oprechtheid. Myrthe Luyten zingt op de meest natuurlijke wijze een prachtige tekst en ook de instrumentatie er rond zorgt ervoor dat het nummer extra binnenkomt. Uiteraard is er het vloeiend akoestisch gitaargetokkel, maar het duo neemt toch geen afstand van enkele leuke details. Zo zitten er ook enkele pianomelodieën met ruis in de mix en een stuk samenzang dat “Twist” een extra dimensie geeft. Deze single en de komende ep lijken ons een mooie aanvulling op het voorgaande album!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skitt - "Circle"

Top Notch schakelt in ons land een versnelling hoger en tekende de afgelopen maanden een heleboel veelbelovende talenten. Een van hen is…
LiveRecensies

We Are Open (zaterdag) @ Trix: Belpop boven

Op dag twee van We Are Open maakten hiphop en elektronica plaats voor gitaren. Van de harde postpunk van Whispering Sons naar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Astronaute - "Reeds"

Binnen een kleine week verschijnt de tweede plaat Circle van het Hasseltse tweetal Astronaute. Vroeger was Astronaute nog een band, maar ondertussen is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.