Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Folly Group – “Sand Fight”

We zeggen het al zo vaak, maar postpunk is aan een serieuze opmars bezig. Elke week is er wel een nieuwe Britse band die met zijn ontstaan de revival verder in gang zet, en met Folly Group is dat niet anders. Hoewel ze al even op onze radar staan, strooit Folly Group nu niet meteen met de singles. Maar degene die we al kunnen beluisteren, maken zeker en vast indruk. “Fashionista” en “Fewer Closer Friends” waren alleszins nummers die duidelijk maken dat je een band als Folly Group zeker in de gaten moet houden. “Sand Fight” overtuigt ons daar zelfs nog meer van.

Deze single is een stuk minder abstract en los dan de vorige die de groep al bracht, en plant zijn vlag in wat meer bekend postpunk-terrein. Het kleurrijk en dynamisch gitaarwerk, de vlottende bas en karakteristieke drijvende drums doen alles zowat van mekaar afketsen, zonder er een boeltje van te maken. Door deze geboetseerde chaos heen blijft “Sand Fight” steeds aanstekelijk, zoals alleen hyperkinetische postpunk van het geslacht Bloc Party dat kan zijn. De verschillende stemmen, de ene al wat droger dan de andere, die het refrein aankondigen, geven dan weer een typische Britse twist aan het nummer. “Sand Fight” is heerlijk dansbare postpunk van de bovenste plank.

Folly Group kondigt ook meteen hun debuut-ep Awake and Hungry aan, die op 11 juni uitkomt.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

148 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Interpol - "Fables"

De derde single voor Interpols nieuwe albumcyclus is een feit! De Amerikaanse postpunkveteranen hergroepeerde na het stevig bekritiseerde Marauder uit 2018, en lanceerde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luna Rosa - "Brutal Nature"

De mannen van Luna Rosa beschrijven zichzelf als een alternatief kwartet uit Northamptonshire die de schoonheid in het cynisme van de ontevreden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Blood Money"

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.