Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Folly Group – “Sand Fight”

We zeggen het al zo vaak, maar postpunk is aan een serieuze opmars bezig. Elke week is er wel een nieuwe Britse band die met zijn ontstaan de revival verder in gang zet, en met Folly Group is dat niet anders. Hoewel ze al even op onze radar staan, strooit Folly Group nu niet meteen met de singles. Maar degene die we al kunnen beluisteren, maken zeker en vast indruk. “Fashionista” en “Fewer Closer Friends” waren alleszins nummers die duidelijk maken dat je een band als Folly Group zeker in de gaten moet houden. “Sand Fight” overtuigt ons daar zelfs nog meer van.

Deze single is een stuk minder abstract en los dan de vorige die de groep al bracht, en plant zijn vlag in wat meer bekend postpunk-terrein. Het kleurrijk en dynamisch gitaarwerk, de vlottende bas en karakteristieke drijvende drums doen alles zowat van mekaar afketsen, zonder er een boeltje van te maken. Door deze geboetseerde chaos heen blijft “Sand Fight” steeds aanstekelijk, zoals alleen hyperkinetische postpunk van het geslacht Bloc Party dat kan zijn. De verschillende stemmen, de ene al wat droger dan de andere, die het refrein aankondigen, geven dan weer een typische Britse twist aan het nummer. “Sand Fight” is heerlijk dansbare postpunk van de bovenste plank.

Folly Group kondigt ook meteen hun debuut-ep Awake and Hungry aan, die op 11 juni uitkomt.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan – “Orwell's Idyllic Future”

Tegenwoordig kan je vaak door het immer groter wordende aanbod aan kleine postpunkbands door de bomen het bos niet meer zien. Logischerwijs…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DEAFDEAFDEAF - "Odes"

DEAFDEAFDEAF is een relatief jonge groep uit Manchester en brengt ons onvervalste postpunk. We horen jullie al denken: ‘Weer postpunk uit Engeland?’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roza Parks - "Portrait of a Dancer"

Postpunk of new wave? Sommige donkere postpunk leunt er dichtbij, maar eigenlijk is Roza Parks allesbehalve op zoek naar een hokje. Wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.