Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Folly Group – “Fewer Closer Friends”

Bij het begin van dit jaar verscheen Folly Group voor het eerst op onze radar. Toen met “Butt No Rifle” maakten ze al meteen een bepaalde indruk, maar het is pas met de net verschenen single dat ze echt uitpakken met hun potentieel. Ook Folly Group heeft een link met The Windmill in Brixton, de zaal waar ook Shame, black midi, Squid en IDLES groot werden. Je mag er dus vanuit gaan dat Folly Group gewoon de zoveelste post punk band met een hoek af is die gaat doorbreken, en dat zien we op basis van “Fewer Closer Friends” zeker gebeuren.

Aan de hand van een vreemd synthgeluid kom je al meteen in een speels, maar absurd geheel terecht. Eerst weet je dan ook niet goed wat je hiermee moet aanvangen, maar eens er gitaren bijkomen en je de desolate vocals van frontman Sean Harper hoort mijmeren, weet je dat het goed komt. Na de tweede minuut, slaat de sfeer echter om en wordt het een dansbaar en catchy nummer dat zo blijft hangen. Een wijziging in tempo dus, maar het vreemd synthgeluid van in het begin blijft hangen. En zo is de cirkel ook rond, een boeiend nummer waarmee de band zich profileert als een absurde postpunk band en zo hebben we het graag.

3469 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Folly Group - "I Raise You (The Price of Your Head)"

Folly Group is de zoveelste postpunkband, in een rijtje waar je gerust ook Yard Act en TV Priest in kwijt kan, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.