Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira – “The Chant”

© CPU – Matthias Engels

De aanstalte naar het nieuwe album van Gojira heeft bijna negen maanden geduurd, maar deze vrijdag is het eindelijk toch zo ver! Na het felgelauwerde Magma hebben fans van de Franse metalband vijf jaar gewacht op de volgende plaat, en zijn voor dat geduld beloond geweest met een stel sterke singles. “Amazonia”, het nummer dat we vorige maand voorgeschoteld kregen, was alleszins al een voltreffer. En ook “Into The Storm” werd door velen gesmaakt. De laatste rechte lijn naar de releasedatum wordt nu ingezet met “The Chant”.

Deze nieuwe single heeft iets primitiefs en zeer theatraals tegelijkertijd. Van de tekst moet je het hier niet hebben, integendeel. Voor het grootste deel van de vijf minuten horen we gewoon een langgerekte kreet, waar de instrumentatie gewoon intens rond weet te dansen. Het heeft iets speels en vermakelijks, zonder de ruwe kantjes er volledig van af te schuren, net zoals Ghost dat weet te doen. We krijgen er zelfs een gitaarsolo voor gratis en niets bij! Iets dat we niet gewend zijn van Gojira. “The Chant” is hypnotiserend metalvoer, en weer een teken dat Gojira van plan is het ditmaal over een andere boeg te gooien.

Het lijkt duidelijk dat fans gerust vertrouwen mogen hebben in Fortitude, en dat de plaat waarschijnlijk weer een sterke vermelding zal worden in de discografie van de Franse band. Op 30 april is de dag daar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

147 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleed From Within – “Flesh And Stone”

Wie de laatste jaren het metalcorelandschap wat in de gaten hield, heeft gegarandeerd al de naam Bleed From Within horen vallen. In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “EYE TO EYE”

De Britten van While She Sleeps zijn al jaren een van de vaste waarden in het metalcorelandschap. Vorig jaar nog brachten ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “GABOS”

Intussen weten we al dat Tim De Gieter (gekend van onder andere Amenra en Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.