Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira – “The Chant”

© CPU – Matthias Engels

De aanstalte naar het nieuwe album van Gojira heeft bijna negen maanden geduurd, maar deze vrijdag is het eindelijk toch zo ver! Na het felgelauwerde Magma hebben fans van de Franse metalband vijf jaar gewacht op de volgende plaat, en zijn voor dat geduld beloond geweest met een stel sterke singles. “Amazonia”, het nummer dat we vorige maand voorgeschoteld kregen, was alleszins al een voltreffer. En ook “Into The Storm” werd door velen gesmaakt. De laatste rechte lijn naar de releasedatum wordt nu ingezet met “The Chant”.

Deze nieuwe single heeft iets primitiefs en zeer theatraals tegelijkertijd. Van de tekst moet je het hier niet hebben, integendeel. Voor het grootste deel van de vijf minuten horen we gewoon een langgerekte kreet, waar de instrumentatie gewoon intens rond weet te dansen. Het heeft iets speels en vermakelijks, zonder de ruwe kantjes er volledig van af te schuren, net zoals Ghost dat weet te doen. We krijgen er zelfs een gitaarsolo voor gratis en niets bij! Iets dat we niet gewend zijn van Gojira. “The Chant” is hypnotiserend metalvoer, en weer een teken dat Gojira van plan is het ditmaal over een andere boeg te gooien.

Het lijkt duidelijk dat fans gerust vertrouwen mogen hebben in Fortitude, en dat de plaat waarschijnlijk weer een sterke vermelding zal worden in de discografie van de Franse band. Op 30 april is de dag daar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.