Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira – “The Chant”

© CPU – Matthias Engels

De aanstalte naar het nieuwe album van Gojira heeft bijna negen maanden geduurd, maar deze vrijdag is het eindelijk toch zo ver! Na het felgelauwerde Magma hebben fans van de Franse metalband vijf jaar gewacht op de volgende plaat, en zijn voor dat geduld beloond geweest met een stel sterke singles. “Amazonia”, het nummer dat we vorige maand voorgeschoteld kregen, was alleszins al een voltreffer. En ook “Into The Storm” werd door velen gesmaakt. De laatste rechte lijn naar de releasedatum wordt nu ingezet met “The Chant”.

Deze nieuwe single heeft iets primitiefs en zeer theatraals tegelijkertijd. Van de tekst moet je het hier niet hebben, integendeel. Voor het grootste deel van de vijf minuten horen we gewoon een langgerekte kreet, waar de instrumentatie gewoon intens rond weet te dansen. Het heeft iets speels en vermakelijks, zonder de ruwe kantjes er volledig van af te schuren, net zoals Ghost dat weet te doen. We krijgen er zelfs een gitaarsolo voor gratis en niets bij! Iets dat we niet gewend zijn van Gojira. “The Chant” is hypnotiserend metalvoer, en weer een teken dat Gojira van plan is het ditmaal over een andere boeg te gooien.

Het lijkt duidelijk dat fans gerust vertrouwen mogen hebben in Fortitude, en dat de plaat waarschijnlijk weer een sterke vermelding zal worden in de discografie van de Franse band. Op 30 april is de dag daar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

99 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry - "Bad Luck" (feat. PlayThatBoiZay)

Het is de droom van menig rapper om een meme-liedje in je schoot geworpen te krijgen. Dat kreeg rapper Denzel Curry uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gojira - Fortitude (★★★★½): Georkestreerde muzikale verslaving

Een geoliede machine. Met deze woorden zou deze review zomaar kunnen stoppen. Dat doen we natuurlijk niet, want een machine doet misschien…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview STAKE: ‘Na corona wordt het een horde loslopende varkens die te lang opgehokt waren’

Volop in het proces van een release zitten net voordat COVID-19 de uiterst dominante speler in het cultuurlandschap wordt, is een hartverscheurende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.