banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira – “The Chant”

© CPU – Matthias Engels

De aanstalte naar het nieuwe album van Gojira heeft bijna negen maanden geduurd, maar deze vrijdag is het eindelijk toch zo ver! Na het felgelauwerde Magma hebben fans van de Franse metalband vijf jaar gewacht op de volgende plaat, en zijn voor dat geduld beloond geweest met een stel sterke singles. “Amazonia”, het nummer dat we vorige maand voorgeschoteld kregen, was alleszins al een voltreffer. En ook “Into The Storm” werd door velen gesmaakt. De laatste rechte lijn naar de releasedatum wordt nu ingezet met “The Chant”.

Deze nieuwe single heeft iets primitiefs en zeer theatraals tegelijkertijd. Van de tekst moet je het hier niet hebben, integendeel. Voor het grootste deel van de vijf minuten horen we gewoon een langgerekte kreet, waar de instrumentatie gewoon intens rond weet te dansen. Het heeft iets speels en vermakelijks, zonder de ruwe kantjes er volledig van af te schuren, net zoals Ghost dat weet te doen. We krijgen er zelfs een gitaarsolo voor gratis en niets bij! Iets dat we niet gewend zijn van Gojira. “The Chant” is hypnotiserend metalvoer, en weer een teken dat Gojira van plan is het ditmaal over een andere boeg te gooien.

Het lijkt duidelijk dat fans gerust vertrouwen mogen hebben in Fortitude, en dat de plaat waarschijnlijk weer een sterke vermelding zal worden in de discografie van de Franse band. Op 30 april is de dag daar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

122 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single killthelogo - "Buy More Sh!t"

Hoewel killthelogo een recent opgerichte band is, schrijven we hier niet over een stel jonge veulens. Frontman Daniel Mies en gitarist Niko…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Label Society - "End of Days"

Gitaarlegende Zakk Wylde startte zijn blitzcarrière als gitarist bij de liveband van Ozzy Osbourne. In 1987 moest hij op twintigjarige leeftijd de…
LiveRecensies

Samhain Festival @ Muziekodroom: De duisternis omarmen

Op 31 oktober vierden de Kelten eeuwen geleden Samhain, ook wel gekend als de overgang van de zomer naar de winterperiode. Nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.