banner

Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (19 april – 25 april)

© CPU – Sven Michiels

Het was weer een week vol muzieknieuws. Zodat jij niet heel het internet moet afzoeken naar nieuws over je favoriete artiesten, hebben wij dat voor jou gedaan! Zo kondigde Coely haar zwangerschap aan, verstopt Coldplay weer easter eggs, is Ed Sheeran gezien als vampier in London en verraste Snoop Dogg zijn fans. Dit en nog meer lees in je de samenvatting van deze week.

Coely in verwachting 

Het leek even alsof Coely van de radar was verdwenen, maar daar blijkt ze een goede reden voor te hebben. De urbankoningin is namelijk in verwachting van haar eerste kindje! Geweldig nieuws dus voor Coely en haar echtgenoot Ben, waarmee ze in 2019 in het huwelijksbootje stapte. Ze kondigde haar zwangerschap afgelopen week aan op haar Instagram met een mooie tekst: ‘We zijn trots om aan te kondigen dat we een klein mirakel verwachten. Ik kan de liefde en het geluk dat we nu voelen, niet onder woorden brengen. Dit is echt een zegen. Ben en ik kunnen niet wachten tot we ons kleine wonder kunnen ontmoeten.’

Nieuwe Coldplay-single in aantocht 

Na hun laatste nummer “Flags” zou een nieuwe single van Coldplay wel eens sneller kunnen komen dan verwacht. Er zijn al behoorlijk wat geruchten dat 7 mei dé dag zou zijn. Vooral op Twitter wordt er gespeculeerd over nieuwe muziek van de band; zo verscheen er onlangs een account waarvan de fans zeker zijn dat dit een tweede profiel van Coldplay is om in het geheim muziek te promoten. Wat ze tot nu toe konden ontrafelen, is dat het nieuwe nummer waarschijnlijk “Higher Power” zal heten, en dat het op 7 mei uitgebracht wordt.

Annie Mac stopt bij BBC Radio 1 

Een van de meest geliefde radiopresentatoren, Annie Mac, heeft besloten een punt te zetten achter haar carrière bij BBC Radio 1. Na zeventien jaar kondigde Annie aan dat ze meer tijd wil gaan spenderen met haar twee kinderen, en zich wil focussen op andere projecten. De 42-jarige dj bevestigde dinsdag haar vertrek en vertelde luisteraars dat haar baan bij de omroep als een ‘tweede thuis’ was. Clara Amfo is nu haar vervangster in de muziekshow Future Sounds van BBC Radio 1. Annie zei dat ze naar de radio zal terugkeren ‘wanneer de tijd rijp is’, en bedankte de artiesten met wie ze werkte, haar collega’s bij Radio 1, het management en haar luisteraars.

Ed Sheeran gespot tijdens opnames nieuwe videoclip 

Achttien maanden lang hield Ed Sheeran zichzelf bijna volledig uit de schijnwerpers; samen met zijn vrouw Cherry zette hij zijn muziekcarrière op pauze om van de tijd met hun nieuwe baby te genieten. Op 21 december besloot hij toch om zijn fans te trakteren met een nieuw nummer, “Afterglow“, maar niemand durfde te dromen dat een grote comeback er al in zat. Toch zou die zomaar in het verschiet kunnen liggen, want enkele dagen geleden werd hij gespot door fans terwijl hij een nieuwe videoclip aan het filmen zou zijn. Hij bleef niet onopgemerkt in Catford, in het zuidoosten van Londen, waar hij de daken op ging om scènes te filmen voor wat naar verwachting later dit jaar zijn comebacksingle zal worden – na een terugkeer naar de opnamestudio tijdens de lockdown.

https://www.instagram.com/p/CODWV6qhXwo/?utm_source=ig_web_copy_link

Snoop Dogg viert 4/20 met nieuw album

Om zijn fans een cadeautje te geven, besloot Snoop Dogg dat het weer tijd was om een nieuw album uit te brengen. From tha Streets 2 tha Suites is het achttiende studioalbum van de uit Californië afkomstige rapper, die meegaf dat hij hoopte mensen te voorzien van een soundtrack voor hun 4/20-vieringen. Het tien nummers tellende project brengt fans terug naar de G-Funk-roots van de Doggfather en bevat een aantal oude samenwerkingen met artiesten zoals KoKane en Devin the Dude, maar ook Tha Eastsidaz, Big Tray Deee, en Goldie Loc. From tha Streets 2 tha Suites zet de toon voor Snoop Doggs aankomende samenwerkingsalbum met mede-West Coast-legendes Ice Cube, E-40, en Too Short, dat de titel Mt. Westmore zal dragen.

Kanye West brengt eerbetoon aan DMX tijdens herdenking 

Kanye West en het Sunday Service Choir brachten op 24 april een eerbetoon aan raplegende DMX. De rapper liet op 9 april het leven na de gevolgen van een overdosis. Het eerbetoon van Kanye vond plaats tijdens de herdenking van de overleden rapper in Brooklyn. Hij en zijn gospelgroep openden de dienst met een bewerking van Soul II Souls “Keep on Movin‘” voordat ze de Clark Sisters’ “You Brought the Sunshine“, de hymne “Jesus Loves Me” en hun originele nummer “Excellent” zongen.

Twee nieuwe Post Malone-projecten 

Het zou wel eens kunnen dat Post Malone dit jaar twee nieuwe albums zal uitbrengen, althans als we de sociale media van zijn manager mogen geloven. Dre London deelde een nieuwe foto op Instagram waarin hij dat nieuws deelde, en liet doorschemeren dat de titel van een van de nieuwe projecten volgende week al zal worden onthuld. Hij schreef: ‘Some would say thats the smile when the wire hits! But for me this isn’t true! It’s even bigger than that! This that smile while on FaceTime with @postmalone agreeing that the world deserves 2 Posty projects out this year!’

The Weeknd gaat samenwerking aan met Ariana Grande

Geruchten over een remix van de hitsingle van de Canadese zanger deden al een tijdje de ronde, en vorige week deelde Abel Tesfaye wat een fragment leek te zijn van het nummer met nieuwe zang van Grande. Niet veel later bevestigde hij het nieuws op Instagram. De remix van “Save Your Tears” is al de derde samenwerking van het tweetal, na “Love Me Harder” en “off the table“.

Zanger Morrissey boos over parodie in The Simpsons

De makers van de Amerikaanse animatiereeks The Simpsons wisten afgelopen weekend de Britse zanger Morrissey, bekend als de frontman van The Smiths, razend te maken. In de Verenigde Staten werd de aflevering “Panic in the Streets of Springfield” uitgezonden. In deze aflevering werd behoorlijk wat gelachen met de indiezanger Quilloughby, die wel wat weg heeft van Morrissey. De zanger kon er echter niet mee lachen en besloot zijn ongefilterde mening te delen op sociale media.

71 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA - "LA FAMA" (feat. The Weeknd)

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat ROSALÍA de muziekindustrie uit zijn voegen liet barsten met het fantastische El Mal Querer….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Malone - "One Right Now" (feat. The Weeknd)

De laatste jaren was er geen voorbijkomen aan Post Malone en ook de komende maanden zal je je best moeten doen om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foxes - "Sky Love"

De Britse Foxes schoot in 2014 aan een recordsnelheid naar de top van de dancepoplijsten aan de zijde van Zedd met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.