Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay – “Flags”

© CPU – Sven Michiels

Verrassing! Daar is Coldplay weer! De wereldband rond Chris Martin verscheen in 2019 voor het eerst in bijna vjif jaar nog eens ten tonele met haar achtste plaat Everyday Lifewaarop zelfs onze eigen Stromae te horen was. Dat album was misschien niet het meest memorabele dat de Britten ooit maakten, maar daar gaan we ze niet op afrekenen. Het lijstje aan hits dat ze al bij elkaar sprokkelden lijkt dan ook haast oneindig te worden. Vandaag komt daar het nieuwe “Flags” bij. Een nummertje dat waarschijnlijk niet in ons collectieve geheugen terecht zal komen, maar dat we de komende weken wel met enige regelmaat op de radio zullen horen.

In principe kunnen we “Flags” zelfs niet echt een nieuwe single noemen, want het nummer verscheen al op de Japanse versie van Everyday Life als bonustrack. Nu komt het dus pas officieel uit, en laten we eerlijk zijn, als een wereldband als Coldplay muziek uitbrengt, kunnen we dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het nieuwste exemplaar van de Britten ligt dus in elk geval in het verlengde van hun vorige plaat. Met een leuk, dromerig gitaarriedeltje lijken we iets groots tegemoet te gaan, maar niets is minder waar. Samen met een baslijn en een vrolijke akoestische gitaar neemt Chris je meteen mee met zijn zweverige stem. In de refreinen wordt daar nog de nodige dosis catchiness en melancholie – in de vorm van teksten als ‘I just wanna be myself’ – aan toegevoegd. Geen grootste Coldplay-hit dus, maar een leuk, zweverig nummertje in het verlengde van de vorige plaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JIN - "The Astronaut"

Een tijdje geleden kregen de fans van BTS een grote klap te verwerken; de leden gaan gezamenlijk hun dienstplicht van 21 maanden…
InstagramLiveRecensies

Coldplay @ Koning Boudewijnstadion: Ecologisch en kleurrijk feesten

Coldplay is een band die altijd door gemengde meningen onthaald zal worden. Toch lukt het de mannen om een Koning Boudewijnstadion in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.