Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opti Rob – “Canvas”

De bekendste Belgische rappers komen uit Antwerpen, Brussel of Mechelen. Een van de onbekendste rappers komt uit Tremelo. Die gemeente naast Mechelen houdt de 20-jarige Opti Rob echter niet tegen het te maken in de hiphopwereld. Met producers als Anders en HighHat wist hij ons al meermaals te overtuigen, terwijl hij eind vorig jaar met zijn debuut-ep Ogen Spreken Compromis ons helemaal voor zich wist te winnen. Van dat laatste project krijgen we nu “Canvas” te horen, wat Opti Rob zelf omschrijft als ‘een leftover’.

Hoewel we opnieuw HighHat achter de knoppen te horen krijgen, klinkt de beat van “Canvas” als wat we nog niet kenden. Op “Rare Periode” konden we al kennis maken met een jazzy trompetje, en dat is vandaag weer het geval. Het klink lekker synthetisch en zelfs een beetje kitsch, maar dat maakt op een sterke beat geen moer uit. Voor de rest hoor je wel dat “Canvas” eigenlijk hoorde op Ogen Spreken Compromis. Hoewel coherentie daar niet altijd te vinden was, was de opvallende stijl van Opti alom aanwezig. Ook hier krijgen we zijn haast raspende vocals voorgeschoteld, die niet altijd even verstaanbaar zijn. ‘Dit canvas is mijn safe space, laat mij door niets stoppen’, rapt de jonge kerel, en wij houden hem dan ook niet tegen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

230 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opti Rob - "ORDELOOS"

Het is een tijdje stil geweest rond de Tremelose rapper Opti Rob. Na een sterk debuutalbum vorig jaar verschenen er nog maar…
Features

Voorbeschouwing Sound Track - Selectierondes 16/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
AlbumsRecensies

Opti Rob - Ogen Spreken Compromis (★★★): Ongehoord ondergewaardeerd

Tremelo is niet de hoofdstad van de Vlaamse hiphopscene en Opti Rob is dan ook geen rapper die op alle radiozenders en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.