Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opti Rob – “Maagzuur”

Opti Rob omschrijft zijn muziek als een mix van Zwangere Guy, Danny Brown en Open Mike Eagle. We zien waar hij vandaan komt, maar beseffen al gauw dat Opti Rob muzikaal nóg meer in zijn mars heeft. Als jonge rapper uit Tremelo probeert hij de taalbarrière te breken tussen Vlaamse hiphop en hoe de grote Amerikanen het voordoen, wat hem aardig lukt. De paar tracks die Opti Rob tot nog toe heeft uitgebracht, drukken nu al een stempel op ‘onze’ hiphop. “Maagzuur” getuigt daarvan.

Met Anders achter de knoppen is een hit bijna verzekerd, dus wees er maar zeker van dat “Maagzuur” een tijdje in je hoofd zal blijven hangen. Toch klinkt het niet zoals de meeste trap, allicht omwille van Opti’s unieke visie. Luisteren naar “Maagzuur” is als zelf worstelen met maagzuur; het is een rot gevoel en ook de schreeuwerige vocals lijken in die richting te sturen. De vlotte beat van Anders werkt echter als Gaviscon tegen de verzuring en dan pas valt op hoe de rauwe tekst van Opti Rob eigenlijk niet zo pessimistisch is. Hij noemt zichzelf een ‘lelijk bakkes bedekt met de mic‘, maar wij zijn blij met die mic. Niet vanwege het bedekken, maar omdat we zo zijn unieke muziek kunnen horen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

229 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Features

Voorbeschouwing Sound Track - Selectierondes 16/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE - "XXL" (feat. Chardy & Freddie Konings)

DIKKE is een fenomeen. Vrijwel uit het niets brak de Limburger door. Zijn debuutalbum, 130 kilo, kwam binnen op nummer één in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart - "Anders"

De fans van Bazart zitten ondertussen al enige tijd te wachten op een nieuw album van de groep. Mathieu Terryn, Simon Nuytten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.