Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opti Rob – “Maagzuur”

Opti Rob omschrijft zijn muziek als een mix van Zwangere Guy, Danny Brown en Open Mike Eagle. We zien waar hij vandaan komt, maar beseffen al gauw dat Opti Rob muzikaal nóg meer in zijn mars heeft. Als jonge rapper uit Tremelo probeert hij de taalbarrière te breken tussen Vlaamse hiphop en hoe de grote Amerikanen het voordoen, wat hem aardig lukt. De paar tracks die Opti Rob tot nog toe heeft uitgebracht, drukken nu al een stempel op ‘onze’ hiphop. “Maagzuur” getuigt daarvan.

Met Anders achter de knoppen is een hit bijna verzekerd, dus wees er maar zeker van dat “Maagzuur” een tijdje in je hoofd zal blijven hangen. Toch klinkt het niet zoals de meeste trap, allicht omwille van Opti’s unieke visie. Luisteren naar “Maagzuur” is als zelf worstelen met maagzuur; het is een rot gevoel en ook de schreeuwerige vocals lijken in die richting te sturen. De vlotte beat van Anders werkt echter als Gaviscon tegen de verzuring en dan pas valt op hoe de rauwe tekst van Opti Rob eigenlijk niet zo pessimistisch is. Hij noemt zichzelf een ‘lelijk bakkes bedekt met de mic‘, maar wij zijn blij met die mic. Niet vanwege het bedekken, maar omdat we zo zijn unieke muziek kunnen horen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

184 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart - "Anders"

De fans van Bazart zitten ondertussen al enige tijd te wachten op een nieuw album van de groep. Mathieu Terryn, Simon Nuytten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opti Rob - "Canvas"

De bekendste Belgische rappers komen uit Antwerpen, Brussel of Mechelen. Een van de onbekendste rappers komt uit Tremelo. Die gemeente naast Mechelen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost Hoekaf - "Shapeshifter"

‘Voor de niet wiskundigen onder jullie: da’s een driehoek met een hoekaf’, aldus Joost Hoekaf in “Stemmen uit de stad“. De creatief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.