Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opti Rob – “Maagzuur”

Opti Rob omschrijft zijn muziek als een mix van Zwangere Guy, Danny Brown en Open Mike Eagle. We zien waar hij vandaan komt, maar beseffen al gauw dat Opti Rob muzikaal nóg meer in zijn mars heeft. Als jonge rapper uit Tremelo probeert hij de taalbarrière te breken tussen Vlaamse hiphop en hoe de grote Amerikanen het voordoen, wat hem aardig lukt. De paar tracks die Opti Rob tot nog toe heeft uitgebracht, drukken nu al een stempel op ‘onze’ hiphop. “Maagzuur” getuigt daarvan.

Met Anders achter de knoppen is een hit bijna verzekerd, dus wees er maar zeker van dat “Maagzuur” een tijdje in je hoofd zal blijven hangen. Toch klinkt het niet zoals de meeste trap, allicht omwille van Opti’s unieke visie. Luisteren naar “Maagzuur” is als zelf worstelen met maagzuur; het is een rot gevoel en ook de schreeuwerige vocals lijken in die richting te sturen. De vlotte beat van Anders werkt echter als Gaviscon tegen de verzuring en dan pas valt op hoe de rauwe tekst van Opti Rob eigenlijk niet zo pessimistisch is. Hij noemt zichzelf een ‘lelijk bakkes bedekt met de mic‘, maar wij zijn blij met die mic. Niet vanwege het bedekken, maar omdat we zo zijn unieke muziek kunnen horen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

268 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi -"Sterker"

Nu de Belgische hiphopscene stilaan weer op gang komt na alle problemen die de pandemie met zich meebracht, wordt ook de ‘sleeping…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.