Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Helvetia – “New Mess”

Helvetia is geen nieuwe band maar toch ontsnapte ze een beetje aan onze aandacht. De band heeft een duidelijke link met Built To Spill en telt ook ex-leden van Duster. Enkel in 2016 konden we kort “The Rubber Mads” bespreken. Eerlijk is eerlijk, we missen nog steeds een groot deel van de muzikale pracht op deze aardkloot en het is dan ook jammer dat er zo’n leuke en intense band aan onze aandacht ontsnapt want sinds 2006 brengt dit ensemble een combinatie van lo-fi indierock en grunge. Vaak vrij minimalistisch en traag, maar wel steeds met een goede intensiteit.

“New Mess” start op een tempo dat het volledige nummer hetzelfde blijft. Het lijkt zeer monotoon, maar dat is natuurlijk ook een beetje wat deze band eigen is. Een soort van slowcore waar de luiheid een beetje van afdruipt. Toch is het juist dit monotone tempo dat alles mooi laat uitkomen. De gitaar gaat met een prachtig maar schel geluid tekeer en doet ons wat denken aan de jaren 90. De stem doet ook niet erg zijn best om het vrolijk te laten klinken, maar dat was al lang niet de bedoeling.

Op 25 juni wordt de nieuwe plaat Essential Aliens uitgebracht op Joyful Noise Recordings. Helvetia laat zich niet van de wijs brengen en doet waar het goed in is: monotone, lo-fi nummers maken met een leuk, stevig hoekje.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.