Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flying Lotus – “Black Gold” (feat. Thundercat) & “Between Memories” (feat. Niki Randa)

Producer en songwriter Steven Ellison heeft al bewezen dat hij van bijna alle muziekmarktjes thuis is. De neef van Alice Coltrane en kleinzoon van Marilyn McLeod gaf jazz vijftien jaar geleden een update met onder andere EDM- en hiphopinfusen. Tegenwoordig kan Flying Lotus overal mee wegkomen, dus werkt Ellison samen met wie hij wil, wanneer hij dat wil. Toch is Thundercat al meermaals een van de meest gepaste collaborators gebleken. Deze funky bassist won met It Is What It Is vorige maand nog de Grammy voor ‘Best Progressive R&B Album’. Daarom horen we hem op “Black Gold” opnieuw. Niki Randa zingt op het gelatener “Between Memories”. Zij is een stuk minder bekend maar was toch in 2014 ook al op Flying Lotus’ You’re Dead te horen.

De singles zijn de eerste nummers van de soundtrack voor de nieuwste Netflix-anime Yasuke. Geregisseerd door LeSean Thomas (bekend van The Boondocks en Legend Of Korra), vertelt de anime het op feiten gebaseerd verhaal van een Afro-Japanse slaaf die in de late zestiende eeuw een samurai wordt. Flylo nam ook de rollen van adviseur en uitvoerend producer van de serie op zich. “Black Gold” is de openingstrack en klinkt eerder als een recent werk van Thundercat. “Between Memories” is een zacht nummertje dat stilletjes vervaagd om af te sluiten. Beide songs toppen af aan amper honderd seconden, een trend die we steeds meer zien in hiphop en verwante genres. Naast de singles zijn er ook instrumentals vrijgegeven, wellicht in functie van de animatiereeks. Yasuke debuteert op Netflix op 29 april.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

131 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Cracker Island" (feat. Thundercat)

Damon Albarn speelde enkele maanden geleden een soloshow in Brussel en is ondertussen alweer volop aan het touren met Gorillaz, een van…
InstagramLiveRecensies

Thundercat @ De Roma: Soul, funk en anime

Een tien jaar durende rol in de grootste crossover thrashband, op tournee met Snoop Dogg en deel uitmaken van An Evening with…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Silk Sonic (Bruno Mars & Anderson .Paak) - An Evening With Silk Sonic (★★★★): Kunstwerk van een karikatuur

Dat Bruno Mars en Anderson .Paak goedlachse kerels zijn, hadden we op zich nog wel kunnen afleiden aan hun Colgatewitte glimlach. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.