Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flying Lotus – “Black Gold” (feat. Thundercat) & “Between Memories” (feat. Niki Randa)

Producer en songwriter Steven Ellison heeft al bewezen dat hij van bijna alle muziekmarktjes thuis is. De neef van Alice Coltrane en kleinzoon van Marilyn McLeod gaf jazz vijftien jaar geleden een update met onder andere EDM- en hiphopinfusen. Tegenwoordig kan Flying Lotus overal mee wegkomen, dus werkt Ellison samen met wie hij wil, wanneer hij dat wil. Toch is Thundercat al meermaals een van de meest gepaste collaborators gebleken. Deze funky bassist won met It Is What It Is vorige maand nog de Grammy voor ‘Best Progressive R&B Album’. Daarom horen we hem op “Black Gold” opnieuw. Niki Randa zingt op het gelatener “Between Memories”. Zij is een stuk minder bekend maar was toch in 2014 ook al op Flying Lotus’ You’re Dead te horen.

De singles zijn de eerste nummers van de soundtrack voor de nieuwste Netflix-anime Yasuke. Geregisseerd door LeSean Thomas (bekend van The Boondocks en Legend Of Korra), vertelt de anime het op feiten gebaseerd verhaal van een Afro-Japanse slaaf die in de late zestiende eeuw een samurai wordt. Flylo nam ook de rollen van adviseur en uitvoerend producer van de serie op zich. “Black Gold” is de openingstrack en klinkt eerder als een recent werk van Thundercat. “Between Memories” is een zacht nummertje dat stilletjes vervaagd om af te sluiten. Beide songs toppen af aan amper honderd seconden, een trend die we steeds meer zien in hiphop en verwante genres. Naast de singles zijn er ook instrumentals vrijgegeven, wellicht in functie van de animatiereeks. Yasuke debuteert op Netflix op 29 april.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

161 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miso Extra - "50/50"

Het Londense multi-talent (lees: zangeres, rapster en producer) Miso Extra behoort tot de nieuwste paradepaardjes waarmee het toonaangevende independent label Transgressive Records…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 1): Zomer op het podium

De podia van CORE Festival waren nog maar net opgeruimd en het Ossegempark aan de voet van het Atomium werd weer omgetoverd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thundercat & Tame Impala - “No More Lies”

Als we het hebben over artiesten die een chille vibe uitstralen, mogen Thundercat en Tame Impala zeker niet in dat lijstje ontbreken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.