Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “Happy (God’s Own Country)”

© Chris Stessens

De Britten van Sports Team hebben er twee succesvolle jaren opzitten. Na een passage op Rock Werchter in 2019 en een veelbelovend debuutalbum vorig jaar klom de band op tot een van dé postpunkbands van het moment, mede dankzij immer enthousiaste frontman Alex Rice. Stilgezeten heeft Sports Team sindsdien alvast niet, want nog geen jaar na Deep Down Happy hebben ze alweer nieuw werk klaar.

Het zestal heeft dankzij de pandemie duidelijk nood aan een uitlatingsklep. Op nieuwe single “Happy (God’s Own Country)” lijkt het alsof de band alle onderdrukte energie en frustratie van de afgelopen maanden in slechts twee minuten en dertig seconden uitspuwt. De single zit vol met diepgewortelde ergernissen die zich uiten in heerlijke satire én barst werkelijk uit zijn voegen van energie en explosiviteit. Die formule klinkt heel gelijkaardig aan wat ze voorlopig al naar buiten brachten, maar de sound is op alle vlakken spetterender en gedurfder dan voordien: de riffs zijn aanstekelijker en creatiever, de lyrics zijn gevatter en de productie is scherper en vinniger, wat het nummer een enorme uitstraling geeft. Wat gaat dit genieten zijn onder de stralende zon op een festivalweide!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KEG - "Quip Quash"

Een van de grootsten zijn ze niet, maar in het zog van bands als Opus Kink is KEG toch wel een van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courting - "Flex"

De tijd dat Courting in een adem werd genoemd met Sports Team, is al een tijdje voorbij. Sinds hun debuutep Grand National, maar vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.