Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “Happy (God’s Own Country)”

© Chris Stessens

De Britten van Sports Team hebben er twee succesvolle jaren opzitten. Na een passage op Rock Werchter in 2019 en een veelbelovend debuutalbum vorig jaar klom de band op tot een van dé postpunkbands van het moment, mede dankzij immer enthousiaste frontman Alex Rice. Stilgezeten heeft Sports Team sindsdien alvast niet, want nog geen jaar na Deep Down Happy hebben ze alweer nieuw werk klaar.

Het zestal heeft dankzij de pandemie duidelijk nood aan een uitlatingsklep. Op nieuwe single “Happy (God’s Own Country)” lijkt het alsof de band alle onderdrukte energie en frustratie van de afgelopen maanden in slechts twee minuten en dertig seconden uitspuwt. De single zit vol met diepgewortelde ergernissen die zich uiten in heerlijke satire én barst werkelijk uit zijn voegen van energie en explosiviteit. Die formule klinkt heel gelijkaardig aan wat ze voorlopig al naar buiten brachten, maar de sound is op alle vlakken spetterender en gedurfder dan voordien: de riffs zijn aanstekelijker en creatiever, de lyrics zijn gevatter en de productie is scherper en vinniger, wat het nummer een enorme uitstraling geeft. Wat gaat dit genieten zijn onder de stralende zon op een festivalweide!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sports Team - Gulp! (★★★½): Gesputter met de vlam in de pijp

Een albumcover die in het oog springt, zet aan tot luisteren. Helaas leek Sports Team, met die ideologie in het achterhoofd, vergeten…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 2): Eclectische extravagantie

Op de tweede dag van Leffingeleuren 2022 was het op de koppen lopen. De organisatie kon namelijk het bordje ‘uitverkocht’ bovenhalen, waardoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.