Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pom Pom Squad – “Head Cheerleader”

Wat in 2015 nog een soloproject was van frontvrouw Mia Berrin, is anno 2021 een vierkoppige formatie genaamd Pom Pom Squad. De beeltenis van een springende cheerleader is mogelijk niet meteen wat je associeert met een indierock/grunge-band, maar de Amerikanen vertrappelen al gauw je stereotiepe beeld van meisjes met pompons. Na een hoog punkgehalte op het scherpe “Lux“, krijgen we met “Head Cheerleader” een ietwat andere kant van de band te horen. Gelukkig wel met minstens zo scheurende gitaarpartijen. De single is tevens het tweede voorproefje voor de debuutplaat die deze zomer verschijnt en de naam Death of a Cheerleader draagt.

Al vanaf het begin van “Head Cheerleader” zit er een zekere urgentie in het nummer. Het klinkt alsof we even meegenomen worden in de turbulente realiteit van jongvolwassenen, naar zweet ruikende kleedkamers en gillende cheerleaders. Een moment van zelfreflectie ligt aan de basis van de song. ‘Het voelt als een viering voor het ongemak dat gepaard gaat met je eigen kracht omarmen en de weg daarnaartoe’, zegt Berrin over de single. En als een feest klinkt het zeker. De stevige drumpartij en catchy vocalen in het refrein zorgen ervoor dat we onmogelijk kunnen blijven stilstaan. Kortom, “Head Cheerleader” is een bijzonder fijn nummer dat de populariteit van Pom Pom Squad weleens de hoogte in zou kunnen duwen.

Debuutalbum Death of a Cheerleader verschijnt op 25 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.