Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pom Pom Squad – “Head Cheerleader”

Wat in 2015 nog een soloproject was van frontvrouw Mia Berrin, is anno 2021 een vierkoppige formatie genaamd Pom Pom Squad. De beeltenis van een springende cheerleader is mogelijk niet meteen wat je associeert met een indierock/grunge-band, maar de Amerikanen vertrappelen al gauw je stereotiepe beeld van meisjes met pompons. Na een hoog punkgehalte op het scherpe “Lux“, krijgen we met “Head Cheerleader” een ietwat andere kant van de band te horen. Gelukkig wel met minstens zo scheurende gitaarpartijen. De single is tevens het tweede voorproefje voor de debuutplaat die deze zomer verschijnt en de naam Death of a Cheerleader draagt.

Al vanaf het begin van “Head Cheerleader” zit er een zekere urgentie in het nummer. Het klinkt alsof we even meegenomen worden in de turbulente realiteit van jongvolwassenen, naar zweet ruikende kleedkamers en gillende cheerleaders. Een moment van zelfreflectie ligt aan de basis van de song. ‘Het voelt als een viering voor het ongemak dat gepaard gaat met je eigen kracht omarmen en de weg daarnaartoe’, zegt Berrin over de single. En als een feest klinkt het zeker. De stevige drumpartij en catchy vocalen in het refrein zorgen ervoor dat we onmogelijk kunnen blijven stilstaan. Kortom, “Head Cheerleader” is een bijzonder fijn nummer dat de populariteit van Pom Pom Squad weleens de hoogte in zou kunnen duwen.

Debuutalbum Death of a Cheerleader verschijnt op 25 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BIG SHOT"

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Andy Shauf - Wilds (★★★): Een meeslepend verhaal

In 2020 bracht Andy Shauf het album The Neon Skyline uit, waarvan zelfs ex-president Obama de titeltrack opnam in zijn zomerafspeellijst. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.