Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (12 april – 18 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Week Neez – “Jenny”

Dat Royal Blood tegenwoordig zijn gitaren laat voor wat ze zijn, betekent niet dat er geen waardige vervangers aan de oppervlakte komen. Week Neez is zo’n band die de sound van Royal Blood overneemt, maar vooral de nadruk legt op het stevige gitaarwerk. Heerlijke riffs, lekkere power en een catchy refrein, “Jenny” heeft het allemaal.

Sans Soucis – “I’m On”

De Brits-Congolese Sans Soucis heeft niet alleen een lekkerbekkende artiestennaam, maar smeert ook gretig honing rond onze mond met “I’m On”. De soulvolle popsong kan qua melodie en sfeerschepping vooral fans van o.a. Maggie Rogers ontzettend tevreden stellen. “I’m On” is een welgekomen toevoeging aan onze playlist en straalt warmte en rust uit.

Body Horror – “The Gimp’s Gimp”

Postpunk is de laatste jaren overal aan het uitkomen en ook Body Horror springt op de kar. Het enige verschil met andere bands, is dat ze ook voor invloeden vanuit EDM gaan. Uniek zou je denken, maar op “The Gimp’s Gimp” ligt de nadruk vooral op stevige harde postpunk. Een beetje industrial, een beetje noisy, maar vooral erg potig. Een band om zeker in de gaten te houden.

Mila Smith – “Liars And Fakes”

De zestienjarige Zuid-Afrikaanse zonneschijn Mila Smith tovert met haar debuutsingle “Liars And Fakes” in een recordtempo een glimlach op ons gezicht. Het vrolijke popdeuntje heeft een leuk discokantje, waardoor we al snel naar een fictieve dansvloer gezogen worden. Deze jonge meid hebben we al snel in het hart gesloten en ze zal er niet snel uit geraken.

Mia Nicolai – “People Pleaser”

Onze noorderburen hebben met Mia Nicolai hun volgende superster in wording paraat. De zangeres is nog maar aan haar derde single toe, maar “People Pleaser” is wellicht de beste aanwinst tot haar discografie tot nu toe. Het nummer heeft een dromerig indie-kantje, maar blijft dankzij een poppy melodie ook nog boeiend genoeg om na enkele luisterbeurten volledig te verrassen.

DANSEN DANSEN
LP Giobbi – “Believer” (feat. Hermixalot)

LP Giobbi en Hermixalot zijn twee vrouwelijke dj’s en op “Believer” werken ze niet voor het eerst en waarschijnlijk ook niet voor het laatst samen. Een heerlijke combinatie van house en dansbare electro zorgt voor een waar dansvloeranthem waarbij je vooral vettig eens in het rond wil dansen.

3468 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Body Horror - "Cull The Culture"

Misschien wordt 2022 wel het jaar waarin Body Horror meer aandacht krijgt voor zijn duistere muziek. De Londense band bracht in de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mia Nicolai - "Dream Go"

Ze heeft nog maar een paar uitgebrachte singles, en toch belooft de Nederlands/Russische zangeres Mia Nicolai snel te worden opgepikt bij het…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 109

Een nieuw jaar, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.