Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single N0V3L – “NOTICE OF FORECLOSURE”

Politiek bewust en melancholisch, maar vooral dansbaar. Zo kan je het geluid van N0V3L het best omschrijven. Drie jaar geleden bracht deze band uit Vancouver een ep uit die liefhebbers van de postpunk uit de jaren zeventig en tachtig niet konden negeren. Gelijkenissen met Talking Heads en Devo zijn duidelijk te horen in hun muziek. Op tekstueel vlak is Public Enemy hun grootste inspiratiebron. Een vleugje maatschappijkritiek mag je dus verwachten wanneer je N0V3L’s discografie induikt. Ook op “NOTICE OF FORECLOSURE”, hun tweede single van het jaar, ontbreekt dat element niet.

In maart verscheen “Group Disease”. Dat nummer klonk al iets serieuzer dan wat we normaal horen van de Canadese indierockers. Op de nieuwe single is zelfs de funk afwezig, maar deze opoffering wil niet zeggen dat er plaats is voor teleurstelling. “NOTICE OF FORECLOSURE” begint met een leuke beat, maar wordt al snel vergezeld door een minder opgewekte gitaarriff. Die combinatie zet de toon voor een nostalgische blik op een ver verleden. De woorden van zanger Jon Varley klinken uitzonderlijk bitter. Al rouwend kijkt hij naar een wereld die niet langer bestaat en onzekerheid slaat toe wanneer hij nadenkt over wat de toekomst nog zal brengen. Dankzij de aanwezigheid van de basgitarist en de heldere trompet die af en toe te horen is, is het N0V3L gelukt om deze bitterzoete ervaring op een geslaagde manier met ons te delen. Neerkijken op moderniteit mogen ze vaker doen, als het maar liedjes zoals deze oplevert.

“NOTICE OF FORECLOSURE” is ook meteen de afsluiter van N0V3L’s langverwachte debuutalbum. NON-FICTION verschijnt op 28 mei.  

Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

N0V3L - NON-FICTION (★★★★½): Rake bliksem uit de Crack Cloud-wolk

Een band die zichzelf een noviteit noemt en tegelijk de oude paswoordtruc met cijfers en letters toepast zou niet spontaan onze interesse…
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "We Are Between"

Voordat Mac DeMarco met zijn gitaar en gespleten tanden een nieuw tijdperk van indierock inluidde, was er Modest Mouse. Albums als The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.