Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “You Stupid Bitch”

Als girl in red tegenwoordig nog steeds geen belletje doet rinkelen, wordt het hoog tijd dat je je muziekkennis begint bij te schaven. De Noorse zangeres is nog niet zo gek lang bezig, maar rijgt tegenwoordig miljoenen streams aan elkaar op menig streamingplatform. Na een paar jaar al haar energie in ep’s en singles te proppen, komt er binnen enkele weken eindelijk een debuutplaat. Van if i could make it go quiet kregen we in de tussentijd al enkele nummers te horen, met als recentste voorbeeld nog “Serotonin”. Voor die single kreeg Marie Ulven zelfs hulp vanuit hele bekende hoek: Finneas O’Connell; grote broer, producer en songwriter van Billie Eilish. Toen ze meteen daarna haar volledige Europese tour nog eens op een dag tijd wist uit te verkopen, wisten wij het zeker: girl in red is dé next big thing. Om haar stijgende populariteit nog maar eens in de kijker te zetten, loste de jonge Noorse een laatste single in de aanloop naar haar debuutplaat, onder de titel “You Stupid Bitch”

girl in red is al een tijdje niet meer het meisje met haar fijne akoestische nummers. Tegenwoordig kiest Marie steevast voor wat meer elektronica en zo nu en dan gaat dat zelfs gepaard met ietwat stevigere gitaren. Op “You Stupid Bitch” trekt ze de lijn vanop haar vorige single door. Het tempo zit er meteen stevig in door een drum en gitaren, maar neemt dan even af om de zangeres haar zegje te laten doen. Ze neemt daarin een niet nader genoemde op de korrel, al is het duidelijk dat het gaat om een meisje dat haar liefde niet accepteert. Doordat er een frustratie in de lyrics zit, komt de instrumentatie ook wat steviger over. Op die manier krijgen we girl in red eens van een nieuwe kant te horen, en die mag er zeker zijn!

if i could make it go quiet verschijnt op 30 april. Op zondag 8 mei 2022 staat girl in red in een nu al uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1115 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDER - shame (★★★½): De schaamte voorbij

Er zijn weinig muzikale duo’s met stemmen die zich zo naadloos in elkaar vlechten als die van het Londense duo IDER. Vriendinnen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER - "BORED"

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.