Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “You Stupid Bitch”

Als girl in red tegenwoordig nog steeds geen belletje doet rinkelen, wordt het hoog tijd dat je je muziekkennis begint bij te schaven. De Noorse zangeres is nog niet zo gek lang bezig, maar rijgt tegenwoordig miljoenen streams aan elkaar op menig streamingplatform. Na een paar jaar al haar energie in ep’s en singles te proppen, komt er binnen enkele weken eindelijk een debuutplaat. Van if i could make it go quiet kregen we in de tussentijd al enkele nummers te horen, met als recentste voorbeeld nog “Serotonin”. Voor die single kreeg Marie Ulven zelfs hulp vanuit hele bekende hoek: Finneas O’Connell; grote broer, producer en songwriter van Billie Eilish. Toen ze meteen daarna haar volledige Europese tour nog eens op een dag tijd wist uit te verkopen, wisten wij het zeker: girl in red is dé next big thing. Om haar stijgende populariteit nog maar eens in de kijker te zetten, loste de jonge Noorse een laatste single in de aanloop naar haar debuutplaat, onder de titel “You Stupid Bitch”

girl in red is al een tijdje niet meer het meisje met haar fijne akoestische nummers. Tegenwoordig kiest Marie steevast voor wat meer elektronica en zo nu en dan gaat dat zelfs gepaard met ietwat stevigere gitaren. Op “You Stupid Bitch” trekt ze de lijn vanop haar vorige single door. Het tempo zit er meteen stevig in door een drum en gitaren, maar neemt dan even af om de zangeres haar zegje te laten doen. Ze neemt daarin een niet nader genoemde op de korrel, al is het duidelijk dat het gaat om een meisje dat haar liefde niet accepteert. Doordat er een frustratie in de lyrics zit, komt de instrumentatie ook wat steviger over. Op die manier krijgen we girl in red eens van een nieuwe kant te horen, en die mag er zeker zijn!

if i could make it go quiet verschijnt op 30 april. Op zondag 8 mei 2022 staat girl in red in een nu al uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

766 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

girl in red - if i could make it go quiet (★★★★): Waarom is de wereld zo luid?

Een dikke vijf jaar geleden stond Marie Ulven op een festival in haar thuisland. In de verte zag ze een van haar…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview girl in red: 'Alles in deze wereld draait om de passievrucht'

Als de naam girl in red je tegenwoordig nog niet bekend in de oren klinkt, wordt het hoog tijd dat je haar…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart - 4 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.