Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yoo Doo Right – “Presto Presto, Bella’s Dream”

© Stacy Lee

Yoo Doo Right is een experimentele rockband uit (het Franstalige) Montreal. De naam is ontleend aan het gelijknamige nummer van het Duitse Can uit 1969. Dit twintig minuten durend epos was de afsluiter van een van de vormende platen van krautrock, een bizar en psychedelisch genre dat nog wat verdere toelichting vereist. Uit de West-Duitse studentenprotesten van 1968 ontstond een avant-garde beweging die muziek wilde maken zonder Amerikaanse rock- of Duitse schlagerinvloeden. De blues (ontstaan in zwarte slavengemeenschappen) en de 4/4 maatstructuur (afkomstig van indianenstammen) werden vaak ingeruild voor een kruidige mix van hypnotische ritmes, bijna religieuze, akoestische vormgeving en synthesizers. Al snel ontstonden onbegrijpelijke projecten zoals Amon Düül II en Magma, tot Kraftwerk met de commerciële hoofdprijs ging lopen. Zo effenden deze pioneers de weg voor noise rock, new wave en uiteindelijk zelfs EDM.

Toch is postrock de incarnatie waar we eerder aan denken bij Yoo Doo Right, en dat is zeker geen teleurstelling. Vorige maand verscheen al de sinistere en majestueuze titeltrack van debuutplaat Don’t Think You Can Escape Your Purpose. De rest van het album verschijnt op 21 mei. De band bewijst meer en meer dat ze zich in amper vijf jaar verfijnd heeft tot een verrukkelijk niveau van samenspel. Hoewel de weinige teksten contemplatief zijn en het geheel naar de dreampop neigt, zijn er genoeg jamelementen van krachtige spacerock en mechanische noise aanwezig om je beide wenkbrauwen op te trekken. Er is heel wat buitenaardse spanningsopbouw, maar de spanningsboog is niet langdradig. Laat ons zeggen dat dit postrock is voor mensen die niet van postrock houden. Een perfecte middenweg voor wie een pareltje wil ontdekken!

Facebook / Website / Instagram / Bandcamp

Tracklist:
1. “A Certain Sense Of Disenchantment”
2. “1N914”
3. “Marché Des Vivants”
4. “The Moral Compass Of A Self-Driving Car”
5. “Don’t Think You Can Escape Your Purpose”
6. “Join, Be Curst”
7. “Presto Presto, Bella’s Dream”
8. “Black Moth”

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

77 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Lalma - "The Realm"

Afgelopen zondag zond Canvas de eerste aflevering uit van de driedelige documentaire The Rhythm of the Band  – naar het gelijknamige album…
AlbumsRecensies

Godspeed You! Black Emperor - G_d’s Pee AT STATE’S END! (★★★★): Verlangen naar de wereld na het einde van de wereld

Stel je voor dat de pandemie dit jaar niet betert, maar dat nieuwe mutaties onze ziekenhuizen overmeesteren en het openbaar leven definitief…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mogwai - As the Love Continues (★★★★★): Beproefde recepten, nieuwe smaken

Exact 25 jaar geleden losten ze hun eerste muzikale schot, en sindsdien klinkt de naam van de Schotse postrockband Mogwai als een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.