Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens – “Lamentation II”

Het is nog maar van vorige week geleden dat Sufjan Stevens alweer aan een nieuw muziekproject begon. Vorig jaar bracht de Amerikaan met Aporia en The Ascension twee sterke platen uit en op 6 juni zou Convocations al verschijnen. Dat album zal bestaan uit net geen vijftig instrumentale nummers en is opgedeeld in vijf delen. Vorige week kregen we met “Meditation V” al een nummer uit het deel Meditations te horen en vandaag komt daar met “Lamentation II” het eerste nummer van Lamentations bij. De komende weken zullen we wellicht ook voorproevertjes krijgen van Revelations, Celebrations en Incantations, de drie andere delen. Wie niet kan wachten tot 6 juni, kan al een kijkje nemen op Sufjan Stevens zijn YouTube-kanaal, want daar kan je Meditations al volledig beluisteren.

Ondanks dat het nieuwe nummer in de lijn ligt van Stevens’ vorige single, is de sfeer die “Lamentation II” met zich meebrengt toch anders dan die van “Meditation V”. Het klinkt wat lichter en vrolijker en dankzij de tokkelende geluidjes krijgt het lied ook een magische toets. Sufjan Stevens tovert alweer met elektronische geluiden en zal zo wellicht de fans van Aporia opnieuw weten te overtuigen, maar de old-school Sufjan-fans (met hun liefde voor de banjo en dergelijke) blijven opnieuw in de kou staan.

Convocations verschijnt op 6 juni.

Spotify / Bandcamp / Instagram / YouTube

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

957 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - A Beginner's Mind (★★★★): Stijloefening baart kunst

“Misschien grijp ik straks wel opnieuw naar mijn banjo en folkgitaren,” liet Sufjan Stevens optekenen in een interview naar aanleiding van zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - "Cimmerian Shade" & "You Give Death A Bad Name"

Over een dikke twee weken verschijnt A Beginner’s Mind, het album waarop Sufjan Stevens en Angelo De Augustine veertien films eren door middel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.