Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens – “Lamentation II”

Het is nog maar van vorige week geleden dat Sufjan Stevens alweer aan een nieuw muziekproject begon. Vorig jaar bracht de Amerikaan met Aporia en The Ascension twee sterke platen uit en op 6 juni zou Convocations al verschijnen. Dat album zal bestaan uit net geen vijftig instrumentale nummers en is opgedeeld in vijf delen. Vorige week kregen we met “Meditation V” al een nummer uit het deel Meditations te horen en vandaag komt daar met “Lamentation II” het eerste nummer van Lamentations bij. De komende weken zullen we wellicht ook voorproevertjes krijgen van Revelations, Celebrations en Incantations, de drie andere delen. Wie niet kan wachten tot 6 juni, kan al een kijkje nemen op Sufjan Stevens zijn YouTube-kanaal, want daar kan je Meditations al volledig beluisteren.

Ondanks dat het nieuwe nummer in de lijn ligt van Stevens’ vorige single, is de sfeer die “Lamentation II” met zich meebrengt toch anders dan die van “Meditation V”. Het klinkt wat lichter en vrolijker en dankzij de tokkelende geluidjes krijgt het lied ook een magische toets. Sufjan Stevens tovert alweer met elektronische geluiden en zal zo wellicht de fans van Aporia opnieuw weten te overtuigen, maar de old-school Sufjan-fans (met hun liefde voor de banjo en dergelijke) blijven opnieuw in de kou staan.

Convocations verschijnt op 6 juni.

Spotify / Bandcamp / Instagram / YouTube

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

661 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens - Convocations (★★½): Rouwen zonder veel diepgang

Ooit misleidde Sufjan Stevens ons door te zeggen dat hij alle vijftig Amerikaanse staten zou eren door over elke staat een album…
AlbumsRecensies

Will Graefe - Marine Life (★★★★): Navigeren in een zee van liefdesverdriet

De uit Brooklyn afkomstige Will Graefe kennen we als gitarist van onder andere de alternatieve country/folkgroep Okkervil River en de indieband Landlady,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "Meditation V"

Sufjan Stevens zit niet stil, nadat hij vorig jaar met Aporia en The Ascension twee albums uitbracht, komt hij ook dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.