Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pandamic – “Bus”

Pandamic (niet ‘pandemic’ gelukkig, want daar hebben we even genoeg van) voelt aan als een feestje in de Verenigde Staten in het jaar 2000, want de Australische skaterpunkband luistert duidelijk naar bands als Green Day en The Offspring. Pandamic bracht na hun debuutalbum Scumbag in 2015 nog enkele singles uit die allemaal hetzelfde niveau evenaren en ook deze nieuwe single rockt lekker hard.

Negen. Zoveel keer wordt er met het f-woord gescholden in “Bus”. Dat is ook de stijl van Pandamic, het kan hun allemaal niet veel schelen. We krijgen een brave, opbouwende intro, tot het moment waarop zanger Rhys Adams ineens schreeuwt ‘I hope you get hit by a f*cking bus!’. Dan pas gaat het dak eraf. De band slaagt erin om diezelfde energie te bewaren tijdens de rest van het nummer, totdat het met een (licht overdreven) outro wordt beëindigd.

“Bus” is kort en krachtig, zoals dat bij een skaterpunknummer hoort. Wij zijn benieuwd of dit de voorbode wordt van een nieuw album. Als je het ons vraagt, kan Pandamic beter even de skateboards aan de haak hangen en aan een nieuw album werken om hun debuut te proberen overtreffen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weezer - Van Weezer (★★★★): Het lange wachten waard

Het heeft even geduurd alvorens Weezer hun naar Van Halen knipogend album Van Weezer op de wereld losliet. Zanger-gitarist Rivers Cuomo, Patrick…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "Baby Doncha Know"

De orginele punk-rage uit de jaren zeventig en tachtig heeft ongeveer even lang geduurd als deze coronapandemie, en toch blijft het nalatenschap…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.