Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men – “Destroyer”

© CPU – Fleur De Backer

Het IJslandse Of Monsters and Men werd in eerste instantie afgeschreven als een eendagsvlieg, nadat er na hun monsterhit “Little Talks” nooit echt een opvolger kwam. Toch liet het vijftal uit Reykjavik zich niet doen en bleef het muziek uitbrengen. Er werden nog wel wat bescheiden hitjes gescoord, maar de laatste plaat, Fever Dream, kon de verwachtingen toch niet inlossen. De band leek een beetje op een dood spoor te zitten, maar vond eind vorig jaar toch een tweede adem. “Visitor” werd een uitstekend nummer en zou de voorbode zijn van een volgende plaat. Het project werd door het virus natuurlijk even op pauze gezet, maar nu is daar toch eindelijk opvolger “Destroyer”.

Zonder enige aankondiging of promotie stond het nummer plots op de streamingdiensten, wat het geheel nog wat mysterieuzer maakt. Met donkere synths die uit de diepste IJslandse vulkaan lijken te komen, komt het nummer traag op gang. Het is Ragnar die vandaag de hoofdrol speelt met Nanna als aanvullende backings, waardoor de chemie bijna voelbaar is. Zeker in de lichtjes bombastische refreinen komt die wisselwerking mooi tot zijn recht. De intensiteit in het nummer ebt soms wat weg, maar dat draagt bij aan het mysterie dat “Destroyer” probeert te schapen. Er waait een nieuwe creatieve wind door Of Monsters and Men, en daar zijn we blij om.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1627 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Nanna - "Godzilla"

Nanna Bryndís Hilmarsdóttir is geen onbekende in het muzieklandschap. De IJslandse toert al menig jaar de wereld rond met de band Of…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Trophie - "Destroyer"

Ondanks dat rapmuziek de hyperpopplaylisten stilaan lijken over te nemen, zijn er nog steeds heel wat échte hyperpopartiesten die onder de radar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "This Happiness"

Het is onmogelijk om over Of Monsters and Men te schrijven en “Little Talks” niet te vermelden. De IJslandse band wist dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.