Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men – “Destroyer”

© CPU – Fleur De Backer

Het IJslandse Of Monsters and Men werd in eerste instantie afgeschreven als een eendagsvlieg, nadat er na hun monsterhit “Little Talks” nooit echt een opvolger kwam. Toch liet het vijftal uit Reykjavik zich niet doen en bleef het muziek uitbrengen. Er werden nog wel wat bescheiden hitjes gescoord, maar de laatste plaat, Fever Dream, kon de verwachtingen toch niet inlossen. De band leek een beetje op een dood spoor te zitten, maar vond eind vorig jaar toch een tweede adem. “Visitor” werd een uitstekend nummer en zou de voorbode zijn van een volgende plaat. Het project werd door het virus natuurlijk even op pauze gezet, maar nu is daar toch eindelijk opvolger “Destroyer”.

Zonder enige aankondiging of promotie stond het nummer plots op de streamingdiensten, wat het geheel nog wat mysterieuzer maakt. Met donkere synths die uit de diepste IJslandse vulkaan lijken te komen, komt het nummer traag op gang. Het is Ragnar die vandaag de hoofdrol speelt met Nanna als aanvullende backings, waardoor de chemie bijna voelbaar is. Zeker in de lichtjes bombastische refreinen komt die wisselwerking mooi tot zijn recht. De intensiteit in het nummer ebt soms wat weg, maar dat draagt bij aan het mysterie dat “Destroyer” probeert te schapen. Er waait een nieuwe creatieve wind door Of Monsters and Men, en daar zijn we blij om.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

766 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "Visitor"

Het IJslandse Of Monsters and Men blijft niet bij de pakken zitten. Het vijftal uit Reykjavík scoorde in 2012 een wereldhit met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milk Teeth - "Destroyer"

Milk Teeth is een Britse punkrockband die sinds 2013 punk en rock combineert met een brave vrouwelijke stem en een tweede stem…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Volbeat, Balthazar, Inhaler en meer naar Pinkpop 2020!

Deze week maakte Pinkpop bekend geen perspresentaties meer te doen, nadat ze vorige week onder andere de komst van Red Hot Chilli…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.