Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men – “Visitor”

© CPU – Fleur De Backer

Het IJslandse Of Monsters and Men blijft niet bij de pakken zitten. Het vijftal uit Reykjavík scoorde in 2012 een wereldhit met “Little Talks”, een nummer dat ruim zeven miljoen keer over de toonbank ging en de band helemaal lanceerde. Het werd de start van een succesverhaal met uitverkochte zalen in zowat elke uithoek van de wereld en volle weides. De band bracht een jaar geleden hun derde plaat Fever Dream uit, maar kon hiermee niet meer aanknopen aan de eerdere successen. Aan het volgende hoofdstuk werd echter al gewerkt en daaruit krijgen we vandaag “Visitor” te horen.

Hun tienjarig jubileum viert Of Monsters and Men vandaag met een uitstekende nieuwe single! Hun warme folk heeft de groep op hun vorige plaat al vaarwel gezegd en ingeruild voor een stadionvullende indierocksound, en toch voelt ook “Visitor” weer aan als de start van iets nieuws. Dat is vooral te danken aan het extra in de verf zetten van de synthesizer en het iets donkerder geluid dat voor een gezonde dosis spanning zorgt. Zangeres Nanna Bryndís kan ook overtuigen met haar krachtige zang, die naar het einde toe knap begeleid wordt door Ragnar Þórhallsson. “Visitor” is het bewijs dat Of Monsters and Men niet op hun succes teert en op zoek gaat naar nieuwe oorden.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1676 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "This Happiness"

Het is onmogelijk om over Of Monsters and Men te schrijven en “Little Talks” niet te vermelden. De IJslandse band wist dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "Destroyer"

Het IJslandse Of Monsters and Men werd in eerste instantie afgeschreven als een eendagsvlieg, nadat er na hun monsterhit “Little Talks” nooit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Volbeat, Balthazar, Inhaler en meer naar Pinkpop 2020!

Deze week maakte Pinkpop bekend geen perspresentaties meer te doen, nadat ze vorige week onder andere de komst van Red Hot Chilli…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.