Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Empty Head – “Cosmic Rave”

Dat er de laatste jaren iets woekert in de alternatieve scene van Luik, is sinds het bestaan van Cocaine Piss en It It Anita geen straffe uitspraak meer. Een nieuwe telg uit het Waalse circuit is Empty Head: een vijfkoppige band die zonder oubollig te klinken een smeltkroes brouwt van garagerock, grunge en stoner. Geheel volgens de filosofie van de nineties lo-fi-scene brachten de heren begin 2020 een ep in eigen beheer uit via het Luikse KoKo Records. Eén jaar later kwam er de single “Hunted From Below” die de bekendmaking van de officiële debuut-ep voorzag van een explosieve streep muziek. Naar aanleiding van deze ep, die verschijnt op 14 mei, publiceerden de Luikenaars vandaag hun tweede single “Cosmic Rave” met een bijhorende videoclip.  De psychedelische animaties zijn van de hand van de Belgische kunstenaar Gilles Deschamps alias King Rat.

Het nummer begint met een wazige intro, maar wanneer zanger Simon Galloy met een blafgeluid het startschot geeft, gaan alle remmen los. De track is geen aanwinst voor je afspeellijst als je van zins bent om een lange uitstap met de wagen te maken, want de openingsriff doet je bloed meteen naar het hoofd stijgen. Toch zit de catchyness van “Cosmic Rave” verscholen achter de groovy baslijn van Benoit Thomé die doet denken aan pakweg King Gizzard & The Lizard Wizard. Wanneer een klein potje distortion de vaart uit het lied haalt, is het namelijk diezelfde baslijn die ervoor zorgt dat het tempo terug stabiel wordt. Naar het einde toe neemt een klassieke stonerriff de bovenhand, al voelt het geheel vanaf dan wrang aan. Wanneer een track slechts vier minuten duurt, moeten er keuzes gemaakt worden. Door de derde stonerinvloed is het nummer volgens ons wat te volgepropt om te kunnen spreken van een epische muzikale ruimtereis.

Sinds de release van hun debuut-ep trapten de vijf heren een versnelling hoger en staat de officiële debuut-ep in de steigers voor 14 mei. Gedrenkt uit al het hevige gitaarwerk van de jaren ’90 mist de single “Cosmic Rave” net die paar minuten extra om je mee te voeren naar het bovenste stuk van de kosmos. Gelukkig is de track dan ook voorzien van een trippy animatieclip die werd geproducet door de Belgische kunstenaar King Rat.

FacebookInstagram 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Brorlab, Milk TV & It It Anita @ Botanique (Orangerie): Zweterige punkavond

Het was niet warm in Brussel op 23 september: een briesje zorgde er voor een iets te frisse nazomernacht. De Orangerie daarentegen…
Features

Acht tips voor Les Nuits Botanique 2021

Als het kan en mag, dan gaan ze er ook voor in de Botanique. Met de nodige hindernissen werd alweer een boeiend…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Till Morninglight - "Lights Out"

‘Een Belgisch garagerock duo dat no nonsense rock-’n’-roll uit de mouw schudt’, zo luidt de officiële omschrijving van Till Morninglight. Bij een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.