Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Empty Head – “Cosmic Rave”

Dat er de laatste jaren iets woekert in de alternatieve scene van Luik, is sinds het bestaan van Cocaine Piss en It It Anita geen straffe uitspraak meer. Een nieuwe telg uit het Waalse circuit is Empty Head: een vijfkoppige band die zonder oubollig te klinken een smeltkroes brouwt van garagerock, grunge en stoner. Geheel volgens de filosofie van de nineties lo-fi-scene brachten de heren begin 2020 een ep in eigen beheer uit via het Luikse KoKo Records. Eén jaar later kwam er de single “Hunted From Below” die de bekendmaking van de officiële debuut-ep voorzag van een explosieve streep muziek. Naar aanleiding van deze ep, die verschijnt op 14 mei, publiceerden de Luikenaars vandaag hun tweede single “Cosmic Rave” met een bijhorende videoclip.  De psychedelische animaties zijn van de hand van de Belgische kunstenaar Gilles Deschamps alias King Rat.

Het nummer begint met een wazige intro, maar wanneer zanger Simon Galloy met een blafgeluid het startschot geeft, gaan alle remmen los. De track is geen aanwinst voor je afspeellijst als je van zins bent om een lange uitstap met de wagen te maken, want de openingsriff doet je bloed meteen naar het hoofd stijgen. Toch zit de catchyness van “Cosmic Rave” verscholen achter de groovy baslijn van Benoit Thomé die doet denken aan pakweg King Gizzard & The Lizard Wizard. Wanneer een klein potje distortion de vaart uit het lied haalt, is het namelijk diezelfde baslijn die ervoor zorgt dat het tempo terug stabiel wordt. Naar het einde toe neemt een klassieke stonerriff de bovenhand, al voelt het geheel vanaf dan wrang aan. Wanneer een track slechts vier minuten duurt, moeten er keuzes gemaakt worden. Door de derde stonerinvloed is het nummer volgens ons wat te volgepropt om te kunnen spreken van een epische muzikale ruimtereis.

Sinds de release van hun debuut-ep trapten de vijf heren een versnelling hoger en staat de officiële debuut-ep in de steigers voor 14 mei. Gedrenkt uit al het hevige gitaarwerk van de jaren ’90 mist de single “Cosmic Rave” net die paar minuten extra om je mee te voeren naar het bovenste stuk van de kosmos. Gelukkig is de track dan ook voorzien van een trippy animatieclip die werd geproducet door de Belgische kunstenaar King Rat.

FacebookInstagram 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy - "Her"

In 2014 ging Poppy voor het eerst viraal als performance artiest op YouTube. Daar deed ze zich voor als een robot die…
AlbumsRecensies

Pom Pom Squad - Death Of A Cheerleader (★★½): Een wisselvallige zoektocht naar eigenheid

Bij het horen van de naam Pom Pom Squad zijn de associaties met cheerleaders, korte jurkjes en pompons niet veraf. Wie nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.