Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Brent Beukelaer – “Klein Maar Gigantisch”

Opkomend Belgisch talent bespreken we maar al te graag en Brent Beukelaer valt zeker onder deze noemer. De muzikale octopus is van vele markten thuis, maar iedereen kent hem natuurlijk van de warme stem bij The Radar Station en hun goed onthaalde album Life Inside a Tornado. Ditmaal probeert hij het solo en in het Nederlands. Na zijn debuutsingle “De Uitgelezen Man” brengt hij nu met “Klein Maar Gigantisch” een nieuw lied uit dat zowel indie- als kleinkunstharten zal veroveren.

“Klein Maar Gigantisch” zit vol met kleine arrangementen die ons doen denken aan bands à la The National en alt-J, en neem dat maar op als compliment. Hij zorgt voor een fijne mix van folk, electronica en intrigerende teksten. Hoewel “De Uitgelezen Man” iets voller en melodieuzer klonk, ligt de focus hier nog meer op de tekst. Met woorden als ‘Alles is relatief, kijk maar naar de sterren, het is allemaal niet erg, we zijn hier snel weer weg’ bewijst hij meteen dat er naast een muzikale octopus ook een échte singer-songwriter in hem schuilt. Een Belgische Spinvis? Waarom niet. Wij zijn alvast benieuwd naar wat Brent Beukelaer ons nog te bieden heeft.

Het soloproject rijpt ondertussen al vijf jaar achter de schermen en wordt in augustus 2021 op ons afgevuurd. Hopelijk rijpt het album als wijn, maar na de release van zijn eerste twee singles kunnen we zeker stellen dat een goede, pure bordeaux wel in de maak is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
LiveRecensies

Stadsmuzikantenfestival @ Begijnhof Tongeren: Unieke shows op unieke locaties

Geschiedenisfanaten kennen Tongeren ongetwijfeld als ‘de oudste stad van België’ of voor haar Romeinse verleden, maar ook op muzikaal vlak heeft de…
LiveRecensies

De Nieuwe Lichting (Sunday Rose, The Radar Station & Crooked Steps) @ OLT Rivierenhof: Drie straffe staaltjes vol talent

De Nieuwe Lichting: een muziekwedstrijd van Studio Brussel waarin de luisteraars samen met enkele experts op zoek gaan naar drie opkomende bands…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.