Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Radar Station – “House with No Seasons”

Het zijn heftige tijden voor The Radar Station. Sinds hun wederopstanding uit de assen van Barefoot and the Shoes wonnen Brent Buckler en Sander Cliquet de Studio Brussel-wedstrijd De Nieuwe Lichting, brachten ze met Life Inside a Tornado een gelauwerde debuutplaat uit én vervingen ze hun volledige band. Het duo wordt sinds kort vervoegd door Nina Kortekaas en Robbe Broeckx, bij ons beter bekend als de frontvrouw en drummer van het niet te onderschatten Noa Lee. Uiteraard konden we niet wachten om te ontdekken hoe deze kruisbestuiving van talent in de studio zou klinken, en vandaag krijgen we een eerste idee.

Voor “House with No Seasons” verliet het viertal, vergezeld door gastbassist Cyriel Vandenabeele (Suwi), voor het eerst haar vertrouwde studio in Antwerpen. Met een twinkelende pianolijn trekt Nina de single op gang, waarna de rest van de groep zich bij haar voegt. De aangenaam volle stem van Brent Buckler lijkt afkomstig uit een parallel universum waarin Dan Smith van Bastille besloot een carrière als folkzanger na te jagen. Het nummer is een slowburner en heeft enkele luisterbeurten nodig om onder onze huid te kruipen, maar intussen zijn we meer dan overtuigd.

Dat het succes van The Radar Station niet bij één album zal blijven steken, is intussen wel duidelijk. We zijn enorm benieuwd naar wat deze nieuwe formatie ons in de toekomst nog brengt!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noa Lee - "Bleed"

Nina Kortekaas stond de afgelopen weken meer dan ooit in de schijnwerpers. Helaas niet in het kader van haar eigen muzikale project,…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
LiveRecensies

The Radar Station @ DOK: In het oog van de storm

2020 zou het jaar zijn geweest voor The Radar Station. De groep won aan het begin van het jaar De Nieuwe Lichting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.