Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hailaker – “Wavepool” (feat. S. Carey)

De namen Jemina Coulter en Ed Tullett doen bij de meeste onder ons niet meteen een belletje rinkelen. Maar als we vertellen dat Ed Tullet de tweede man is bij Novo Amor, horen we de denkbeeldinge frank vallen. Onder de naam Hailaker slaan beide singer-songwriters de handen in elkaar. Op drie jaar tijd brachten ze twee albums uit die relatief onder de radar bleven. Met hun nieuwste single “Wavepool” pakken ze uit met niet de minste feature. Ze strikten namelijk niemand minder dan S. Carey, de rechterhand van Justin Vernon bij Bon Iver.

Met Hailaker brengen Tullet en Coulter indiefolk die we het best kunnen omschrijven als mooie, maar brave melodieën. Ook op “Wavepool” kleuren ze niet buiten de lijntjes, al is een derde stem een aangename verassing. Zeker als die van S. Carey komt. Zijn stem blendt perfect in met het duo. Toch is “Wavepool” een dynamisch nummer waarbij er wordt afgewisseld met hoogtes en laagtes. Een echt hoogtepunt is er dus niet terug te vinden in de song, maar de blazers die samenvallen met de samenzang op het einde komen aardig in de buurt. Desondanks blijven we wat op onze honger zitten bij het beluisteren van “Wavepool”. Het is duidelijk dat ze gespecialiseerd zijn in het maken van mooie muziek in het genre van Novo Amor, Henry Jaminson, Haux, … Maar wat hun onderscheidt van de voorgaande bands is voor ons nog niet helemaal duidelijk.

Facebook / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Novo Amor - Cannot Be, Whatsoever (★★★): Een beetje van alles en nog wat

Ali Lacey is met Novo Amor, in tegenstelling tot wat de naam doet uitschijnen, al lang geen nieuwe geliefde meer voor ons….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Novo Amor - "Opaline"

Ali John Meredith-Lacey geeft een vervolg aan de singles “Halloween” en “Decimal”. De Welshe singer-songwriter verwierf naamsbekendheid in 2014 met zijn ep…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Gordi: 'Elk album verdient het om eerst met koptelefoon beluisterd te worden'

In de schaduw van de coronacrisis verschijnt het tweede album van de Australische Sophie Payten. Onder de naam Gordi, een ‘family nickname’,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.