Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Brechtje – “Laat me”

© Natalia Majchrzak

Met je eerste single meteen jezelf omschrijven als de vrouwelijke tegenhanger van Bazart; het legt de lat meteen hoog voor Brechtje Deckers. Dat de Antwerpse zangeres met de band van Mathieu Terryn wordt vergeleken, is op zich geen verrassing. Voor haar debuutsingle “Laat me” werkte ze samen met Daan Schepers, die synths speelt bij Bazart, maar ook in de band van Eefje de Visser en zijn eigen project blush. Ondanks dat het gaat om Brechtjes eerste muzikale wapenfeit, verschilt ze op deze manier toch van andere bandjes die met eerste materiaal komen. Tijdens de lockdown nam ze de tijd om haar team samen te stellen en perfect uit te zoeken welke richting ze uitwilde, met nu dan een eerste voorsmaakje.

Nederlandstalige pop à la Eefje de Visser dus, en dan weet je eigenlijk wel wat je kan verwachten. Met dromerige synths komt “Laat me” op gang, al is het vooral Brechtje zelf die met haar mysterieuze stem de aandacht trekt. Op haar debuut heeft ze het over depressie, maar van een donkere sfeer is er niet echt sprake. Ze zorgt voor een fijne mix van beats, elektronica en intrigerende teksten. “Laat me” bouwt echter niet op naar een iet of wat grootse ontploffing, en zo klopt de tekst ‘laat me watertrappelend verdergaan’ perfect met het nummer. Een leuke eerste kennismaking met een nieuwe zangeres die erin uitblinkt om een dromerige en chille sfeer te creëren. Wij zijn alvast benieuwd naar wat Brechtje ons nog te bieden heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

734 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Bazart @ Lotto Arena: Moet er nog confetti zijn?

Als er iets is dat Bazart zeker heeft dan is het durf. Afgelopen weekend trokken ze tweemaal met een repertoire van 34…
LiveRecensies

De AB breekt uit zijn voegen bij de passage van Bazart

Wat was ons dat een feestje gisteren! Bazart zette de AB in vuur en vlam. Dat het succes van onze Nederlandstalige elektropop…
AlbumsRecensies

Bazart toont met Echo dat ze geen eendagsvliegen zijn

EINDELIJK na het ellelange wachten kwam gisteren de debuutplaat van Bazart uit, een beetje de omgekeerde wereld (want normaal volgt succes op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.