LiveRecensies

De AB breekt uit zijn voegen bij de passage van Bazart

14610796_1173181212760845_2116517044_n

Wat was ons dat een feestje gisteren! Bazart zette de AB in vuur en vlam. Dat het succes van onze Nederlandstalige elektropop band geen grenzen kent op dit moment wisten we al. Met hun show op 8 oktober werd dat succes nog maar eens bekrachtigd.

De spanning wisten ze er van het begin in te steken. Een goeie 2 minuten laten ze het publiek in volle afwachting nagelbijten door de sfeer te zetten met donkere, mysterieuze synths. Meteen valt op dat deze show van een hoger level is dan hun voorgaande. De aanwezige visuals op de achtergrond en mysterieuze lichten die de spanning beklemtonen, duiden meteen op een extra professionaliteit. Dit is een show met oog op grotere zalen (Lotto Arena binnenkort), zoveel wordt duidelijk.

14593748_1173181222760844_1045923824_n

Wanneer Oliver en Simon het podium opwandelen gaan de kelen luidkeels open en kan het dansen beginnen. Openen doen ze deze avond met de nieuwe ‘Nacht’, van hun debuutplaat. Een nummer dat de sfeer er meteen goed in gooit. ‘Blijven drijven ik weet alleen niet waar naar toe…’, woorden die luidkeels weerklinken in de grote AB. Ook Mathieu heeft er duidelijk zin in en plaatst meteen enkele – blijkbaar heel geliefde – danspasjes. De toeschouwers die het bij ‘Nacht’ nog rustig hielden, komen  tijdens ‘Voodoo’ volledig los wanneer Mathieu het ganse publiek ophitst in het schitterende stuk instrumentale elektronica. Iedereen slaat aan het dansen.

Dansen? Dat deden ook wij de hele avond. Dansen en zingen tot onze kelen pijn deden. Vaak werd kritiek gegeven op de te eenvoudige teksten, maar deze tonen vanavond hun dienst, want letterlijk ieder nummer, ieder refrein zong het publiek mee. Vooral wanneer de kleppers ‘Zienderogen’, ‘Tunnels’ en ‘Chaos’ eraan komen, zetten ze de kelen luidkeels open.

Mathieu is een waar podiumbeest en weet hoe hij een publiek moet meetrekken. Met energie voor honderd danst en springt hij de hele avond van podiumhoek naar podiumhoek. De Gentse zanger weet het – grotendeels uit vrouwen bestaande –  publiek perfect te charmeren en had hen dan ook volledig in zijn macht. Die overloop aan energie bij Mathieu, misten we echter wat bij de rest van de bandleden. Zij bleven vooral statisch op hun plaats staan. Bewegen was natuurlijk niet voor ieder groepslid even makkelijk, maar toch hadden we bij hen graag nog wat meer enthousiasme gezien. Voor ons mogen Daan Schepers en Robbe Vekeman ook net iets meer in de schijnwerper komen te staan in plaats van hun hoekje achteraan.

14642913_1173181246094175_1142317831_n

Wanneer de nieuwe ‘Lux’ eraan komt, blijkt ons al snel duidelijk dat deze een potentiële hit is. Het publiek onthaalt dit nummer op enthousiast gejubel en het doet het live uitstekend. Halverwege de set krijgen we even de tijd om op adem te komen met het rustigere ‘Kloon’. De lichtjes worden hier al snel bovengehaald en menig mensen grijpen hun kans om zich opnieuw met drank te bevoorraden. Afsluiten doet de band met het iets kalmere ‘Open’, deze geeft de perfecte aanzet tot de knaller ‘Goud’, wel zonder confettikanon deze keer. ‘Goud’ was een laatste maal alles geven. De AB daverde op zijn grondvesten en een zweetwalm verspreidde zich over de zaal.

Na dit concert werd nogmaals duidelijk dat Bazart een band is die staat en leeft live. Hun studioversies zijn nog altijd niet te vergelijken met wat er live gebeurd. Wij stonden vooral versteld van hoeveel deze jongens gegroeid zijn. Een goed jaar geleden zagen we hen nog aan het werk in een kleine zaal, daarbij vergeleken staat deze show als een huis. Volgens ons zijn ze dan ook volledig klaar om grote zalen plat te spelen. Morgen zijn wij alvast een hese stem en pijnlijke milt van het zingen en dansen verzekerd.

14625467_1173181252760841_1249475110_n

SETLIST:

Nacht
Voodoo
Zienderogen
Zonder
Tunnels
Lux
Kloon
Chaos
Koortsdroom
Echo

Bis:
Open
Goud

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Float Fall - Float Fall (★★★★): Geduld loont

De muzikale reis van Float Fall, een duo uit het Brusselse, leest als een merkwaardig verhaal van hoogtes en laagtes. In 2013…
AlbumsRecensies

Casper Cox - Godvergeten (★★★½): Verrassend visitekaartje

We weten niet of er een prijs bestaat voor meeste samenwerkingen op een ep, maar Casper Cox komt er dankzij Godvergeten zeker voor in…
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.