Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (29 maart – 4 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Kidä – “Souvenir”

Door het lichaam van Kidä loopt Italiaans en Egyptisch bloed, maar haar hart slaat momenteel in de Britse hoofdstad Londen. In “Souvenir” gaan psychedelische geluiden en r&b hand in hand, waardoor we al snel helemaal ondergedompeld zijn in haar muzikale wereld. Het pakkende refrein komt dankzij haar waanzinnig mooie stem nog meer binnen en laat ons met open mond achter. Geen wonder dat ze al de soundtrack voor o.a. Gucci, Dior, Prada en Fendi verzorgde.

Wombo – “Dreamsickle”

De Amerikanen van Wombo wisten een contract te versieren bij het leuke label Fire Talk Records. Daarbij komt op 28 mei een gloednieuwe ep uit en een re-issue van hun debuut uit 2018. Met “Dreamsickle” kondigen ze dat nieuws aan en het nummer is een heerlijk rammelend postpunkliedje geworden. Met een strakke riff en dromerige vocals belooft dit alleen maar meer goeds voor de band uit Louisville.

Tae – “Moonlight”

De 22-jarige alt-pop rockster Tae is woonachtig in het zonnige Los Angeles en brengt ons dankzij haar schitterende single “Moonlight” aan het stralen. Terwijl steeds meer alt-popnummers na een tijdje aan kracht verliezen, blijft “Moonlight” helemaal overeind dankzij zweverige zanglijnen en een betoverende gitaarmelodie. Tae weet met deze mooie track helemaal uit te blinken.

Zac Pajak – “Silver Lining”

Als hitschrijver voor o.a. Major Lazer en McFly trok Zac Pajak al wat aandacht, maar zijn eigen nummers moeten ook zeker niet onderdoen. De Londense zanger weet precies hoe je een fijn popnummer moet maken, waardoor we ook van “Silver Lining” kunnen genieten. De zachte melodie heeft een heerlijk, gouden randje en ook zijn sluwe teksten weten ons te overtuigen.

Leo Bhanji – “Raw”

The 1975, beabadoobee, Rina Sawayama en Wolf Alice hebben er een leuk maatje bij, want Leo Bhanji is de nieuwste toevoeging aan het roster van indie label Dirty Hit. Zijn lo-fi crossover tussen hiphop, pop en indie rock weet ons moeiteloos te boeien in het nieuwe en bewonderenswaardige “Raw”.  Fans van zijn bovengenoemde labelgenoten zullen Leo Bhanji met zekerheid ook graag aan hun playlist toevoegen.

DANSEN DANSEN
Aktive – “Higher”

‘Lekker skanken’, de tijd dat we dat konden doen in een grote club vol zweterige mensen is al even achter ons. Toch weerhoudt dat dj’s niet om lekkere schijven uit te brengen. Aktive uit het Verenigd Koninkrijk zet zijn opmars verder met het vettige “Higher” dat uitkomt op DeVice, het label van René LaVice. Hard gaan en alles losgooien is de boodschap.

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kidä - "His Altar of Silence"

Kidä laat zich voor haar muziek inspireren door een kakofonie aan invloeden, die echter op een miraculeuze wijze samensmelten en haar tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pretty Girl - "Higher"

‘Emotional dance music’ leest de bio van Pretty Girl, en eerlijk, ze liegt niet. De Australische dj en producer verruilde down under…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kidä - "Sand Invades Everything"

De Italiaans-Egyptische artiest Kidä is een ware architect van melodieën en geldt sinds haar debuutsingle “Kneel To You” als een voorloopster in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.