Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kidä – “His Altar of Silence”

© Eleen Halvorsen

Kidä laat zich voor haar muziek inspireren door een kakofonie aan invloeden, die echter op een miraculeuze wijze samensmelten en haar tot een uniek personage in de hedendaagse muziek maken. Door haar aderen vloeit Egyptisch en Italiaans bloed, maar als ware nomade die enkele wereldsteden tot haar thuis mocht rekenen, heeft ze haar muziek laten inspireren door de meest uiteenlopende geluiden. Van toegankelijke r&b tot synthpop, psychedelische soundscapes en zelfs metal, haar muzikale universum is zo rijk dat elke release weer een waar avontuur is om in te duiken. Het moet dan ook niet verwonderen dat artiesten als Yves Tumor of Gaika tot haar dichte kring behoren en modemerken in de rij staan om met haar samenwerken voor de soundtrack van hun campagnes.

Nadat we in januari met “Sand Invades Everything” de eerste single van een nieuw project kregen, worden de fundamenten van haar avant-gardistische pop verder verstevigd met “His Altar of Silence”. Daarop horen we een artiest in bloedvorm, die zichzelf met een grootse productie in de voorgrond speelt. Haar kenmerkende, oosterse melodieën worden deze keer door ruige gitaren volledig open getrokken en met blazers in de achtergrond naar een bovenaards niveau getrokken. Haar beklijvende vocalen vormen vier minuten de rode draad tussen een nummer, dat met elke luisterbeurt aan intensiteit wint en je met open mond achterlaat.

Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kidä - "Sand Invades Everything"

De Italiaans-Egyptische artiest Kidä is een ware architect van melodieën en geldt sinds haar debuutsingle “Kneel To You” als een voorloopster in…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
LiveRecensies

Yves Tumor @ Botanique (Orangerie): Onvoorstelbaar onvoorspelbaar

Als er iemand de definitie van eclectisch belichaamt, dan is het wel Yves Tumor. Als meester in zijn vak heeft hen zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.