Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WAVVES – “Sinking Feeling”

Terug van weggeweest: WAVVES. De laatste release dateert ondertussen al van 2017, maar gisteren eindigde na enkele jaren droogte het kinkloppen voor de fans. Cool om te zien hoe dit nieuw nummer wel nog wat beweging veroorzaakt, al is het in deze tijden misschien vooral van bed richting zetel. Noem het een leuk alternatief, nadat de jubileumtour van de tienjarige lo-fi punk classic King of the Beach geannuleerd werd vanwege de pandemie. 

Van die punk blijft er weinig over op “Sinking Feeling”. Eerder een sfeervolle indiesong, met zomerse vibes die we bij sommige platen van Ween of Weezer krijgen. In de intro horen we zelfs gelijkaardige akkoordjes als in “Island in the Sun”. Het surfgitaartje op de achtergrond creëert ook die relaxte sfeer, ideaal voer dus voor bij het zonnig weertje van dezer dagen. Zanger Nathan Williams had duidelijk hetzelfde plan. In de clip zien we de meest traditionele roadtrip ooit: door de woestijn bij zonsondergang. Dergelijke setting hebben we helaas niet in België, maar je snapt het idee wel. Wat opzoekwerk leert ons dat deze versie eigenlijk een herwerking is van die van gitarist Alex Gatez uit 2014. Het origineel klinkt heel wat meer trippy, maar zeker een luistertip. Van duurzaam recycleren kunnen we namelijk alleen maar voorstander zijn.

Veel gebeurt er eigenlijk niet in “Sinking Feeling”, maar eentonig is het nooit. Op ieder moment van de dag, week, maand of jaar kan de wereld wel wat van dit soort plaatjes gebruiken. Met deze release gaat er geen context gepaard. Gewoon een losse single dus, of toch het begin van iets meer? Wij zijn benieuwd, maar WAVVES weet hiermee alvast onze kortetermijnbehoeften te verzadigen.

Facebook / Bandcamp

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weezer - SZNZ (★★): Ondermaats niemendalletje

Dat Weezer niet te verlegen is om af en toe een gimmick te gebruiken is geen geheim. Zo bracht de groep uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer - "I Want a Dog"

Je merkte het waarschijnlijk deze ochtend al toen je het ijzig laagje van je autoramen moest krabben, maar de winter is dus…
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.