Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mustafa – “Ali”

Maandenlang hebben we alweer moeten wachten op iets nieuws van Mustafa, maar daar bracht de Canadees nu verandering in. Met zijn magnifieke stemgeluid betoverde hij ons het afgelopen jaar op zijn eerste twee nummers “Air Forces” en “Stay Alive” en wij waren niet alleen. Ondertussen overschreden de nummers samen de kaap van de tien miljoen streams op Spotify en behoort zijn COLORS-sessie tot een van de succesvolste van de afgelopen maanden. Geen wonder dat ook Jamie xx, Sampha en James Blake fan zijn van dit groot talent en met hem samenwerken aan nieuwe muziek. Op zijn nieuwe “Ali” moet hij het echter zonder die drie doen, maar dat maakt het nummer niet minder beklijvend.

De succesformule van zijn eerste twee nummers werd ook op “Ali” bovengehaald. Het nummer straalt weer pure klasse uit en onderlijnt nog maar eens zijn muzikale vaardigheden. Het rustige getokkel op de gitaar voorziet “Ali” van een breekbaar kantje dat prachtig weet te harmoniëren met zijn fragiele stemgeluid. Ondanks de simpliciteit bestaat het nummer uit heel wat subtiele lagen, die het nummer van nog meer kracht en magie voorzien. Dat Mustafa bovendien ook een begenadigde poëet en straffe verhalenverteller is, laat hij op “Ali” andermaal op een indrukwekkende wijze horen.

Op 28 mei verschijnt zijn langverwachte eerste project When Smoke Rises, waarmee hij ongetwijfeld in heel wat eindejaarslijsten te vinden zal zijn.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mustafa - "Air Forces"

Een naam die je in de toekomst ongetwijfeld heel vaak zult zien passeren is die van Mustafa. De uit Toronto komende poëet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.