Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (22-28 maart)

© CPU – Matthias Engels

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien. Om je daar toch een handje bij te helpen, hebben we het belangrijkste nieuws van de afgelopen week op een rijtje gezet. Zo vind je hieronder de comeback van Arno, de verjaardag van Gorillaz, concertfilms van Trix en nieuwe muziek van Oscar and the Wolf! Zo ben je weer bij met de laatste weetjes over je favoriete bands. 

Herwerkingen

Arno herwerkt zijn nummers met Franse pianist Sofiane Pamart

Niets krijgt Arno klein. Nadat de levende legende werd behandeld voor kanker, keert hij nu alweer terug met nieuwe muziek. Helemaal nieuw kunnen we de nummers uiteindelijk niet noemen, want voor zijn volgende project zal de Oostendenaar een aantal nummers strippen tot intieme pianoballades. Hij doet dat overigens samen met de Franse pianist Sofiane Pamart. Er zou een volledig album volgen, maar een releasedatum en tracklist zijn nog niet bekend. Wel kregen we al twee voorsmaakjes in de vorm van “Solo gigolo” en “Quelqu’un a touché ma femme”. 

Jubileum

Twintig jaar Gorillaz

Exact twintig jaar geleden besloot Damon Albarn, frontman van Blur, dat het tijd werd voor een extra projectje. Hij bundelde zijn krachten met tekenaar Jamie Hewlett, waarmee hij op dat moment samenwoonde, omdat de clips op dat moment toch niet dat waren. 2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals waren de virtuele bandleden, die uiteindelijk een fantastische toekomst tegemoet gingen. Ondertussen werd dat ‘zijprojectje’ vele malen groter dan Blur en mochten Albarn en co onder andere al Rock Werchter headlinen. Twintig jaar Gorillaz, de ideale gelegenheid om de debuutplaat nog eens op te leggen!

Tien jaar InnerSpeaker van Tame Impala

Enkele weken geleden mocht Kevin Parker al een reeks concerten geven in zijn thuisland Australië, maar hij heeft meer redenen om te vieren. Tame Impala’s debuutplaat InnerSpeaker blaast tien kaarsjes uit, Om dat nog eens extra in de kijker te zetten, plaatste Parker een minidocu online met een leuke blik achter de schermen van hoe die plaat tot stand kwam. 

Audiovisueel materiaal

We Are Open concertfilms

Net als vorig jaar zal het alom bekende We Are Open in TRIX niet kunnen doorgaan. Daar heeft de organisatie nu iets op gevonden, want voor de gelegenheid worden er drie films uitgebracht, geregisseerd door Charlotte De Cort en Tobi Jonson. De eerste film, Lost in Terror, verschijnt op 7 april en bevat performances van Doodseskader, Lander & Adriaan en Miss Angel. De première van An Uncut Nightmare by the Sea is op 14 april met in de hoofdrollen Judith Kiddo, Teen Creeps en Yellowstraps, en de laatste film Translation Park wordt uitgezonden op 21 april met optredens van Aili x Transistorcake, Joeri Chipsvingers en Vermin Twins

Geïnteresseerden kunnen tickets kopen via de website van We Are Open. 

 

Tsar B maakt concertfilm Les Diners de Gala

Tsar B zou het afgelopen jaar op tour trekken met haar viool, maar om de gekende redenen is dat niet gelukt. Daarom maakte Justine Bourgeus samen met regisseur Lennert Madou een concertfilm: Les Diners de Gala. In de twintig minuten durende film speelt Tsar B enkele nummers, maar eert ze ook haar voorbeelden, waaronder Fellini en Dalí.

Je kan de film – mits een kleine vergoeding – bekijken via de website van de artieste.  

Neil Young brengt vijftig jaar oud optreden uit

Neil Young denkt nog lang niet aan stoppen. Sterker nog, hij brengt zelfs een film uit. De concertfilm dateert weliswaar uit 1971, maar dan nog is het een hele speciale. Young Shakespeare werd opgenomen in het Shakespeare Theatre in Stratford. De Duitse cameraploeg die het filmde, bewaarde de beelden vijftig jaar lang, zodat de Canadees ze nu eindelijk aan de wereld kan tonen. Samen met de film verscheen er ook nog een gelijknamig live-album; nu te beluisteren op je favoriete streamingdienst. 

Nick Cave en Warren Ellis maken concertfilm van CARNAGE en Ghosteen

Je weet misschien dat Nick Cave en Warren Ellis ons nog niet zo lang geleden verrasten met de release van CARNAGEWel, er komt nog zo’n verrassing aan. Op zijn blog The Red Hand Files kondigde de Australiër aan dat hij samen met die muzikant een concertfilm aan het maken is rond die laatste plaat én Ghosteen. Iets om naar uit te kijken dus. 

Collector’s items

De bekende Nederlandse fotograaf Anton Corbijn stelt zijn privé-foto’s van Depeche Mode voor in een boek. Er was al een gelimiteerde versie uitverkocht voor 2000 dollar per stuk. Voor velen een onhaalbare kaart, maar nu is er dus een goedkopere versie. Helaas is goedkoop relatief, want het kost nog steeds 100 euro. Het zijn wel 500 foto’s in een prachtig boek, maar toch met een stevig prijskaartje. Iets voor de echte fans dus! Verkrijgbaar vanaf 21 april bij de betere boekhandel. 

Ook The National heeft een fotoboek uitgebracht, ter ere van de twintigjarige samenwerking met Graham MacIndoe. De fotograaf volgt de band al sinds 2001 en heeft zijn beste werk samengevat, aangevuld met quotes, teksten en een blik achter de schermen. Bij het boek krijg je dan ook nog eens een vinyl, gecureerd door Graham en Scott Devendorf met exclusief materiaal van The National-optredens in Forest Hills Stadium, New York. De oplage is zeer gelimiteerd, snel zijn is de boodschap!

Het leek even alsof de mannen van Sports Team naar een nieuwe single hintten, maar we krijgen uiteindelijk zelfs een heel nieuw album. Nieuw is natuurlijk een groot woord, want op Plant Test krijgen we van alles en nog wat. Liveversies, demo’s, onuitgebrachte B-kantjes… u vraagt, Sports Team draait. De 12″ wordt slechts eenmalig gedrukt, dus snel zijn is de boodschap. Pre-orderen kan via deze link

In blijde verwachting

We hebben er heel lang op moeten wachten en nu is Oscar and the Wolf eindelijk terug van weggeweest. Max Colombie teasde de afgelopen maanden guitig op sociale media zijn studioavonturen, maar rond nieuw materiaal bleef het ijzig stil. Na een ironische en vooral dramatische aankondiging op Instagram werd kort daarna de officiële release bevestigd: “James” verschijnt op donderdag 1 april.

 
Coronavirus in muziekland

Het hing al een tijdje in de lucht, maar afgelopen week werd het ook officieel: Rammstein stelt zijn stadiontour uit tot 2022. Voor het tweede jaar op rij moet de Duitse metaltechnoband zijn grootse Europese tour verplaatsen. In ons land zouden Till Lindemann en co het Park De Nieuwe Koers in Oostende ontmaagden, maar dat zal dus nog even duren. Rammstein komt nu op 3 augustus 2022 naar de kuststad. Tickets blijven geldig. 

Er zit nog een positieve noot verstopt in hun statement: in de tussentijd houdt de band zich bezig met het maken van nieuwe muziek. Iets om naar uit te kijken dus!

Ook de afgelopen week is er heel wat verschoven in festivalland. We kregen een hele resem aan kanshebbers voor Pukkelpop 2021, aangezien zowat elk festival nu naar die periode verplaatst wordt. Zo maakte Lowlands met Stormzy een nieuwe headliner bekend en kwam er heel veel nieuws uit het Verenigd Koninkrijk (met onder andere nieuwe namen voor All Points East en Victorious Festival). Alles wat je mogelijks miste, kan je hieronder terugvinden. 

 

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Andromedik Invites @ Trix: Integraal, strak zelfportret

In ons interview op Tomorrowland Winter vorig jaar, vertelde Andromedik al dat hij met zijn team in de richting van eigen visuals…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.