FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (22 maart – 28 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Mysie – “Keep Up With Your Heart”

De Zuid-Londense Mysie maakt muziek met hart en ziel, wat we in haar nieuwe single “Keep Up With Your Heart” ook kunnen horen. Haar warme stemgeluid doet ons denken aan de goddelijke Sade, die meteen ook tot haar grootste invloeden telt. Het lo-fi gitaarriedeltje en de zachte beat zijn verder het kloppende hart van “Keep Up With Your Heart”.

Wild Youth – “Wasted Without You”

Zelf omschrijven de mannen van Wild Youth hun nummers als ‘sad bangers’ en ook de nieuwe single “Wasted Without You” doet die titel alle eer aan. De Ierse indieformatie grijpt vooral in middelstuk onze aandacht en pakt daar uit met een refrein dat in grote stadions door duizenden mensen meegezongen zou kunnen worden. Dansen en wenen tegelijk, het kan op de muziek van Wild Youth.

Noomi – “Ride”

De 26-jarige Deense zangeres Noomi waagt zich aan haar grote debuut met het intrigerende “Ride”. Haar liefde voor bands als Massive Attack, Four Tet en Radiohead komt in haar eerste wapenfeit naar voren en laat zien dat lang nog niet alle grenzen van popmuziek verkend zijn. De weergaloze productie van deze heerlijke popparel gaat je alvast bijblijven.

Niia & Laura Lee – “Not Up for Discussion”

Het dreigende en moordende geluid van Niia’s nieuwe single “Not Up for Discussion” komt goed binnen. Met de hulp van de Khruangbin-bassiste Laura Lee krijgen we een sterk alternatief r&b-nummer, dat ons meeneemt naar een nachtelijk landschap waarop enkel de maan voor licht zorgt. “Not Up for Discussion” zal je moeiteloos rond de vinger winden.

This Is The Deep – “Glass”

Genres mixen kan vaak dramatisch uitdraaien, maar This Is The Deep heeft daar ogenschijnlijk geen moeite mee. Ze brengen een mengelmoes van aanstekelijke en dolgedraaide funk met een vrolijk postpunk-kantje. Het resultaat is immens dansbaar en kan zelfs tijdens lockdown nummer drie een goede gemoedstoestand in huis brengen. Bovendien hoort er nog een vrij vreemde videoclip bij.

DANSEN DANSEN

Maduk – “Poison” (feat. Gid Sedgewick)

In Nederland hebben ze met Maduk een grote naam in het drum and bass-milieu rondlopen. De man verzilverde al verschillende miljoenen streams op Spotify en kwam deze week met een dubbelsingle terug boven water. “Poison” knalt goed door en bouwt krachtig op naar een heuse dansbare drop en zo kunnen we zoals steeds stellen dat Maduk op hoog niveau presteert.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1532 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andy Bell - "Something Like Love"

Andy Bell deelt zijn naam met de frontman van Erasure, maar de twee zijn hele andere karakters. Voor eeuwig is zijn naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andy Bell - "Love Comes In Waves"

Als de naam Andy Bell niet meteen een belletje doet rinkelen bij jou, frissen we graag even uw geheugen op. Andy Bell werd…
AlbumsRecensies

bdrmm - Bedroom (★★★★) : Hemels vertoeven in de leukste kamer

Het blijft vreemd, jonge kerels die zelfs nog niet geboren waren tijdens de hoogdagen van het genre dat ze graag beluisteren en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.