Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Here’s to Another”

Haar naam is al een grote weggever, maar Anna of the North is naast Sigrid, Astrid S en LÉON een van de noordelijke godinnen die al enkele jaren een frisse wind laat waaien door het popveld. Haar tweede langspeler Dream Girl dateert alweer van 2019, maar de Noorse heeft tijdens het hele lockdowngebeuren ook niet stilgezeten. Ze liet toen de ep Believe op ons los met aangename herwerkingen van haar bekendste singles, een Cher-cover, en het breekbare “Someone Special”. Anna kondigde haar nieuwste single “Here’s to Another” op sociale media aan als ‘haar beste werk tot nu toe’, maar dat lijkt toch eerder een ietwat overroepen statement voor een nummer waarop ze zich opnieuw in haar comfortzone nestelt.

Begrijp ons niet verkeerd. “Here’s to Another” is uiterst fijne popmuziek maar geen wereldschokkende ommekeer van het zachte engelengeluid dat Anna de voorbije jaren op ons losliet. De synths en drums zorgen voor een vrolijke vibe en in het refrein klinkt Anna overtuigender en gelaagder dan ooit. Hoewel “Here’s to Another” dus een fijne popsong is, legt het ook een groot pijnpunt bloot. Anna lijkt namelijk vastgevroren in haar eigen dromerige popsound. Anna doet al jaren waar ze goed in is, maar wij zijn ondertussen wel hongerig naar een verfrissende, meer experimentele fase.

Cheers, op weer een klassiek Anna of the North-nummer dat je ongetwijfeld in een goede mood brengt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid - "Mirror"

Echte popsterren komen uit het Noorden en daar is Sigrid het perfecte voorbeeld van. De Noorse zangeres werd in 2018 verkozen tot…
Nieuwe singles

Nieuwe single Felix Sandman – “Relations” (feat. Astrid S)

Een paar jaar geleden mocht Felix Sandman ei zo na voor Zweden naar het songfestival, ondertussen kennen we hem vooral als een…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.