Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Someone Special”

We kennen Anna of the North natuurlijk als het elfje dat vorig jaar met haar langverwachte tweede plaat Dream Girl opnieuw een stapje in de goede richting zette, maar nu zit ook zij in lockdown. Het idee van een opgesloten elfje klinkt misschien nogal hard, maar de Noorse zangeres weet zich goed bezig te houden. Zo fladdert ze nu in haar eigen huis in Oslo rond en maakt ze een Home Made ep. Daarop herwerkt ze haar grootste hits als “Lovers” en Dream Girl” tot intieme akoestische versies. Vandaag komt daar voor het eerst een echt nieuw nummer bij. “Someone Special” werd volgens Anna zelf toegewijd aan haar teddybeer, die al 25 jaar lang haar grootste liefde is.

Dat is niet het enige speciale aan het nummer, want het is Anna’s papa die achter de piano plaatsneemt. Intiemer dan dit zal het waarschijnlijk niet meer worden. Het is dan ook die piano die voor een emotionele, liefdevolle sfeer zorgt. De Noorse zelf vult dat perfect aan met haar engelenstem. Zo zingt ze over hoe sommige mensen het leven de moeite waard maken. Hoewel het overgrote deel van het nummer bestaat uit de woorden ‘You are someone special’, wordt het toch nooit eentonig. Terwijl er op de achtergrond nog enkele euforische elektronische toetsen aan te pas komen, worden we betoverd door Anna en haar papa. Met “Someone Special” weten vader en dochter een gevoelige snaar te raken terwijl Anna’s stem nog meer tot haar recht komt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Meteorite" (feat. Gus Dapperton)

We hebben enige tijd moeten wachten op het verlossende woord, maar vorige week kondigde Anna of the North eindelijk aan dat haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Shotgun"

Niks fijners dan het jaar afsluiten met muziek toch? Noorse popprinses Anna of the North voegt de daad bij het woord en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Here's to Another"

Haar naam is al een grote weggever, maar Anna of the North is naast Sigrid, Astrid S en LÉON een van de noordelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.