Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Someone Special”

We kennen Anna of the North natuurlijk als het elfje dat vorig jaar met haar langverwachte tweede plaat Dream Girl opnieuw een stapje in de goede richting zette, maar nu zit ook zij in lockdown. Het idee van een opgesloten elfje klinkt misschien nogal hard, maar de Noorse zangeres weet zich goed bezig te houden. Zo fladdert ze nu in haar eigen huis in Oslo rond en maakt ze een Home Made ep. Daarop herwerkt ze haar grootste hits als “Lovers” en Dream Girl” tot intieme akoestische versies. Vandaag komt daar voor het eerst een echt nieuw nummer bij. “Someone Special” werd volgens Anna zelf toegewijd aan haar teddybeer, die al 25 jaar lang haar grootste liefde is.

Dat is niet het enige speciale aan het nummer, want het is Anna’s papa die achter de piano plaatsneemt. Intiemer dan dit zal het waarschijnlijk niet meer worden. Het is dan ook die piano die voor een emotionele, liefdevolle sfeer zorgt. De Noorse zelf vult dat perfect aan met haar engelenstem. Zo zingt ze over hoe sommige mensen het leven de moeite waard maken. Hoewel het overgrote deel van het nummer bestaat uit de woorden ‘You are someone special’, wordt het toch nooit eentonig. Terwijl er op de achtergrond nog enkele euforische elektronische toetsen aan te pas komen, worden we betoverd door Anna en haar papa. Met “Someone Special” weten vader en dochter een gevoelige snaar te raken terwijl Anna’s stem nog meer tot haar recht komt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

838 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Here's to Another"

Haar naam is al een grote weggever, maar Anna of the North is naast Sigrid, Astrid S en LÉON een van de noordelijke…
LiveRecensies

Anna of the North @ Botanique (Witloofbar): Noorse popprinses met twee gezichten

Het is al lang geen geheim meer dat het hoge Noorden de bakermat is van de beste nieuwe popmuziek. Met onder andere…
AlbumsRecensies

Anna of the North - Dream Girl (★★★½): Perfecte remedie tegen hartpijn

Sinds 2017 ligt het walhalla van de elektropop in het hoge Noorden. De goeie popzangeressen schoten er als paddenstoelen uit de grond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.