InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ – “Move On”

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ, de Kortrijkse band rond frontman Jonas Desmet, staat al een tijdje op onze radar. Hun sterke livepassages tijdens wedstrijden als Humo’s Rock Rally en Soundtrack gingen ons niet onopgemerkt voorbij. Dat vertaalde zich nadien in een spot op het Eurosonic Noorderslag showcasefestival en sinds kort ook in een residentie in concertzaal Wilde Westen. De afgelopen maanden zat de groep niet stil en werkten ze achter de schermen volop aan een debuut-ep, waarvan “Move On” de eerste single is.

Met “Move On” valt de band meteen met de deur in huis. Een snijdende, bijna arrogante gitaar neemt ons meteen mee op sleeptouw en laat ons niet meer los. Deze keer geen funky indierock maar een iets donkerdere versie van zichzelf. Toch is de herkenbare Pingpongclubformule van de vorige singles niet ver te zoeken.  Met hun voorgaande nummers leek het alsof ze nog op zoek waren naar hun eigen sound. Met “Move On” zetten ze duidelijk een stapje verder in de juiste richting en is het alleen maar afwachten wat hun debuut-ep nog meer in petto heeft voor ons.

Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ - ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ (★★★½): De volgende stap vooruit

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ kan al een tijdje geen goed bewaard indiegeheim meer genoemd worden. De band rond Jonas Desmet liet op verschillende muziekwedstrijden sterke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PINGPONGCLUB - "How Long"

PINGPONGCLUB is al lang geen volkomen onbekende meer voor muziekfans met een zwak voor goede Belgische indierock. De Gents-Kortrijkse band rond Jonas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.