Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single WALFANG – “MAINTENANT, TOUJOURS LA VÉRITÉ”

Ongeveer een maand geleden stelden we de Waaslandse metalgroep WALFANG voor met de debuutsingle “Never Enough”. Deze single werd niet alleen door ons gesmaakt, maar schopte het zelfs ook tot de afspeellijsten van Bruut, de online stevige gitarenzender van Studio Brussel, en Staalhard, het wekelijks metalprogramma op Radio Willy van ex-Diablo Boulevard-gitarist en podcaster Andries Beckers. We hoeven er dus geen tekening bij te maken dat WALFANG een groep is om in de gaten te houden. In afwachting van het debuutalbum LØV, dat ergens in april verschijnt op Friends of Friends Records, presenteren we in primeur de tweede single “MAINTENANT, TOUJOURS LA VÉRITÉ” (vrij vertaald: ‘nu, altijd de waarheid’).

Het nummer blaast je niet onmiddellijk van je sokken, maar liefhebbers van zware metalen gaan er zeker een vette kluif aan hebben. Op “MAINTENANT, TOUJOURS LA VÉRITÉ” zijn de gitaren alomtegenwoordig, maar vervelen doen ze geen seconde. De track begint met een compacte mix van industriële metal en noise, en barst in een vingerknip helemaal los wanneer een gebalde stonerriff de boel domineert. Halverwege doen de vier heren het rustiger aan met een soezerig stukje postrock, om vlak erna weer de geluidsmuur te doorbreken. Ook visueel klopt het plaatje volledig. Op het eerste zicht lijkt de clip een lukraak geknipt fragment uit de Vlaamse documentaire “Ge kent de weg en de taal” van Jef Cornelis over Vlaamse dorpen. Gelukkig is de waarheid niet zo oppervlakkig. In de video zien we dan ook archiefbeelden van de grootvader van drummer Charlie die zich aan huishoudelijke klussen waagt. Via deze beelden probeert de groep vreugde te scheppen uit de kleine dingen des levens. De Duitse herder heeft daarentegen iets dreigends en belichaamt eigenlijk in z’n eentje de muziek van WALFANG: zelfverzekerd, maar waakzaam.

Dat het Waaslandse WALFANG al vanaf het prille begin zendtijd kreeg op Bruut en Staalhard, is geen verrassing. Industrial, noise, stoner…  Er is blijkbaar geen enkel gitaargenre waar deze vierkoppige formatie haar ei niet mee kwijtraakt. Zodoende heeft de groep lak aan hokjesdenken en geniet ze geheel terecht van onze onverdeelde aandacht. Ons kunnen ze alvast overtuigen, en dat WALFANG spoedig naam en faam zal maken in het clubcircuit, staat buiten kijf.

Op zaterdag 3 april stelt WALFANG het debuut LØV online voor. Deze show is gratis te bekijken en maakt deel uit van de digitale concertreeks Friends of Friends van concertpromotor MCLX en Friends of Friends Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2024!

Ook in 2024 zijn er nog altijd zekerheden in het leven. Het weer in januari is nog altijd verrassend koud, Tom Waes…
LiveRecensies

Royal Blood @ Pilar: Terug naar start

De hyperrelevantie van 2014 is Royal Blood de laatste jaren wat aan het verliezen, maar je kan moeilijk ontkennen dat het duo…
LiveRecensies

Brutus, STAKE & Psychonaut @ VIERNULVIER (Concertzaal): Bruut, bruter, Brutus

Studio Brussel bestaat veertig jaar en dat zullen we gevierd hebben! Het hele weekend lang organiseert de radiozender concerten in Gent, sommige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.